Ország-világ

2007.06.29. 16:19

Hőségriadó

Jó hírrel kezdődött a napom, a hőgutásoknak nem kell vizitdíjat fizetniük. Olcsó népszerűség, gondolhatnánk, a hőgutások tábora maradt az utolsó bázis, ami még közvélemény-kutatáson bemondja, hogy ha ma lennének a választások, az MSZP-re szavazna. Sőt, a hőgutások azok, akiket simán meg lehet győzni arról, hogy ma vannak a választások. Érthetetlen, hogy az ellenzék miért nem nyit irányukban, népszavazáson követelve az évi átlaghőmérséklet drasztikus csökkentését.

A meleg a legváratlanabb helyeken okoz komplikációt. Lanyhul a figyelem, Miskolcon például elcserélték egy beteg két térdét. Ami természetesen bizonyos értelemben előrelépés, mivel nem két beteget cseréltek el, hanem egy betegen belül valamit, ráadásul amikor ezt szóvá tette, még meg sem verték. De a kórház tanult a hibájából, minőségbiztosítási okokból eztán alkoholos filccel jelölik meg azt a térdet, amit műtétre szánnak. Ezzel megelőzhető a jó térd megműtése, álláspontjuk szerint. Addig el sem jutottak, hogy mi van, ha a rossz térdet jelölik meg. Vagy kritikus pillanatban fogy ki az alkoholos filc.

A hőguta érzését tovább növeli, hogy állítólag a Zsanett erőszakolásával vádolt, előzetesben senyvedő rendőrök közös esküvőt tervezgettek cellájukban, annak ellenére, hogy előzetes letartóztatásukat azért rendelték el, hogy ne beszéljenek össze. Egyikük még verset is írt elöljárójának, ami mindenképpen az erőszakos, önkényeskedő, fejmagasságban gumilövedékező testület után a költészettől átitatott, múzsákkal kacérkodó, csoportos esküvőkön a családi értékek mellett lándzsát törő rendőrség előképét vetíti előre. Megannyi Komáromi Pisti, aktív állományban, amint a naplementében, fehér öltönyben emberi ésszel fel nem mérhetően romantikus dalokat énekel. A sajtóban is a

A meleg a legváratlanabb helyeken okoz komplikációt. Lanyhul a figyelem, Miskolcon például elcserélték egy beteg két térdét. Ami természetesen bizonyos értelemben előrelépés, mivel nem két beteget cseréltek el, hanem egy betegen belül valamit.trópusi klíma beköszöntével hamar hangulatváltozás lett úrrá, akik eddig erőszakolós rendőrökről, magvaikat korruptan hintő rebiszesekről és morális infernóról cikkeztek, a vízágyú levének kénköves visszahullását kívánva, átálltak „a volt barátja sem hisz Zsanettnak" vonalra, kis képriportokban számolva be a csuklyában érkező, de a Katalin bírónő által Táncsicsként kiszabadított, ártatlanul meghurcolt közegekről. Már csak bokréta a nemzet kalapján, hogy egy napilap olvasói előbb értesültek az itt a DNS, hol a DNS játék eredményéről, mint az ügyészség, és már az sem titok, hogy Zsanettet az orvos szakértő szerint pár héttel korábban erőszakolták meg, mint azt állítja. Hogy ehhez még egy tanút is megfenyegettek, aki Zsanettet „olyannak" állította be, szinte már meg sem üti a napi bulváringerszintet. Mondjuk kérdés, hogy mit mondhat egy tanú, hogy csökkentse egy olyan leány hitelességét, akiben már a Hooligans jelentős alakja sem bízik meg százszázalékosan? Zsanettet heti rendszerességgel erőszakolták meg egyenruhások? Hol egy postás, hol egy közterület-felügyelő, de ellenőröknek is esett áldozatul? Esetleg megpróbálta azzal felhívni magára a hatóságok figyelmét, hogy néha direkt bekötetlen biztonsági övvel járt, hátha lesz valami?

Második fokozatú hőségriadó van érvényben. Aki teheti, ne menjen ki az utcára, javasolják a meteorológusok. Aki nem teheti, az meg gondolom, menjen ki olyan országban az utcára, ahol nincs hőségriadó. Az utcára kimenni egyébként is veszélyes. Hevesen és Gyöngyösorosziban is tömegverekedés tört ki a ballagáson, valószínűleg a könyvjutalmak igazságtalan elosztása miatt, esetleg valaki számot kért és nem teljesítették. Kapák, botok és egyéb harci eszközök is előkerültek, csak remélni tudjuk, hogy nem a ballagótarisznyából. Abba már bele sem merek gondolni, mi lehet a szerenádon, valószínűleg Scorpio géppisztolyok vagy egy kisebb, vállról indíthatós rakéta is előkerül.

Mindenesetre van pikantéria abban, miközben arról énekel a tömeg, hogy milyen jó tanulni és a tanárok is tök jó fejek, mindezt latinul, na eközben kapával verik az osztálytársak fejét, esetleg elektromosan sokkolják a technikatanárt.

Szóval kalap a fejre, ásványvíz a kézbe és nem kimenni az utcára. Jobb lesz ez talán mindannyiunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában