Makó és környéke

2007.08.05. 16:19

Makói Maros-part: ideális piknikhely

Makó - A hatvanas éveket idéző küllemével is hangulatos pihenőhely a makói Maros-part, amelyet hétvégente öt-hatszázan is felkeresnek. A strand népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy ingyen látogatható.

Szabó Imre

Hivatalosan nem fürdőhelyként, hanem szabadidőparkként működik Makón a Maros-parti strand, amely hétvégente öt-hatszáz látogatót is fogad. A népszerű üdülőt a hatvanas években alakították ki, fénykora is akkor volt, ám még ma is népszerű – dacára annak, hogy az itteni épületek külleme, stílusa mindmáig négy évtizeddel ezelőtti. Mindezt ellensúlyozza, hogy a strand tiszta, rendezett, virágos és hatalmas, árnyat adó fáival kikapcsolódásra alkalmas hangulatot sugall. Ideális a napozásra, piknikezésre és bár az ember ezt csak saját felelősségére teheti meg, fürödni is lehet benne. Ami miatt ez általában nem ajánlott, az nem a vízminőség, hanem a folyó erős sodrása, kiszámíthatatlansága – igaz, most éppen alacsony a vízállás, kevéssé veszélyes a lubickolás. Ráadásként úszómester is van.

A hely közkedveltségéhez persze nyilván az is hozzájárul, hogy a hely ingyenesen látogatható. Ezzel a város egyfajta szociális missziót is teljesít, hiszen a fürdőbe nyilván nem minden család tud jegyet váltani. A strand egyébként hat éve működik a városi termál- és gyógyfürdő szervezeti keretein belül, amivel annak idején egy korábbi természetes egység állt helyre, a fürdőt ugyanis épp a folyóparti strand kiegészítéseként alapították meg. Ami pedig a jövőt illeti: a városnak van hosszú távú fejlesztési elképzelése a stranddal kapcsolatban, amely szerint üdülőcentrumot alakítanának itt ki olyan, jelenleg kevéssé kihasznált, felújításra szoruló épületek bevonásával, mint a vadászház, az ifjúsági tábor és az egykori honvédüdülő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!