Szeged és környéke

2007.09.30. 16:19

Nissan off-road: terepjárók a libikókán

Összkerékmeghajtásos terepjárókkal tesztelhették ügyességüket a legalább egyéves jogsival rendelkező autóvezetők az I. Nissan off-road vezetéstechnikai fesztiválon szombaton a szegedi Etelka soron.

Horváth Levente

A legalább egyéves jogsival rendelkező autóvezetők közül bárki egy Nissan – Pathfinder, Navara vagy Patrol – terepjáró volánja mögé ülhetett, hogy végighaladjon az Etelka soron felállított speciális, 300 méter hosszú, kilenc akadállyal nehezített pályán az I. Nissan off-
road vezetéstechnikai fesztiválon. Persze csak az elvégzett szondáztatás után.

A vállalkozó kedvű sofőröknek szükségük volt a józanságukra, hogy kipróbálhassák, hogyan is kell centiméterről centiméterre áthajtani egy fából tákolt mérlegen. A látványos autós libikóka a hegyre való felkapaszkodást és leereszkedést szimulálta. A bátrabbak a félmérlegen a négykerekű monstrumok oldaldőlését is kipróbálhatták – akár 30 fokos dőléssel is, ami a sofőr számára már olyan érzés, mintha rögtön felborulna az autó. A gödrös, hepehupás erdei utakat imitáló „lépegető" bizonyult a legkedveltebb feladatnak: ez az akadály a terepjárók futóművének képességeit tesztelte.

A rámpára kizárólag profik merészkedhettek fel, ezen ugyanis már nem lehetett hibázni. Az egyik off-road instruktorral, Katona Csabával mi magunk is teljesítettük a pályát. A békefenntartó erők által is használt összkerékmeghajtásos Nissan Patrol igazolta, hogy kifejezetten terepre tervezték: sofőrünk hiba nélkül teljesítette az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!