Életstílus

2007.10.03. 16:19

Pesti sztárokat sminkelt a szegedi kozmetikus, Melegh Réka

Modellként őt sminkelték, de a rivaldafény helyett a színfalak mögötti élet jobban érdekelte a szegedi Melegh Rékát. Elvégezte a kozmetikusiskolát, és ecsetet fogott. Divatbemutatókon és szépségversenyen szépíti a hölgyeket – előfordul, hogy pesti sztárokat is.

Bobkó Anna

– Mindig is jobban érdekelt, hogy mi van a színfalak mögött, minthogy modellként a rivaldafényben álljak. Néztem a Fashion Tv-n, hogyan sminkelik a modelleket, és elhatároztam, én is megtanulom – emlékezik vissza a kezdetekre Melegh Réka kozmetikus. Mestereitől minden apró praktikát ellesett, s tudását egyre több alkalommal kamatoztathatta.

Szépségversenyek

– Először szegedi divatbemutatókon sminkeltem. Modelltanfolyamon oktattam lányokat, hasznos tippekkel, tanácsokkal láttam el őket – halljuk Rékától, aki egy hazai szépségverseny, a Miss Carpatica szervezésében is részt vett. A versenyzők arcát ő tette még szebbé különleges sminkjeivel a „nagy napon". Tehetségét azonban nem csak az arcok kikészítésében csillogtathatta. Az egyik szegedi autókiállításon a modellek testét fedte be festékkel. Ez nem volt könnyű feladat, de Réka ügyesen helytállt. Csakúgy, mint azon a pesti fotózáson, amelyre egy ismerőse ajánlotta be. A sminkes és szintén szegedi, fodrász barátnője, Almási Mónika együtt utaztak a fővárosba, ahol a Nők Lapjának készítettek képeket többek között például a dzsesszénekes Somáról, a tv-bemondó Novodomszky Éváról és a megasztáros Rúzsa Magdiról.

Sztárallűrök nélkül

A hírességek nem is lennének hírességek sztárallűrök nélkül, Réka ezért sem lepődött meg azon, hogy Soma például két és fél órát késett a fotózásról, vagy hogy nem lehetett mellette almát enni, mert zavarta, ahogyan beleharapnak. – Az életben is ugyanolyan volt, mint a képernyőn. Vele csak a szexről lehetett beszélgetni. De hamar sikerült belopni magamat a szívébe, amikor megmutattam a műszempillákat, amelyeket neki szántam – meséli sikerének titkát a fiatal lány. Rúzsa Magdi is elégedetten szállt ki a sminkszékből.

Hosszú út

Soma még azt is megkérdezte Rékától, hogy házhoz jár-e, mert szívesen fogadná vagy bejelentkezne hozzá. De amikor megtudta, hogy ezért több mint 170 kilométert kellene megtennie, szomorúan letett róla. Réka azonban gyakran megteszi a hosszú utat, hiszen rendszeresen sminkel menyasszonyiruha- bemutatókon a fővárosban. Életét mégis szülővárosában képzeli el – ecsetvonásaival itt varázsolja még szebbé a szegedi nőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!