Szeged és környéke

2014.08.31. 20:05

Fizettünk, mégis kikapcsolták a villanyt

Szeged - Az EDF DÉMÁSZ Hálózatelosztó Kft. kikapcsolta nálunk a villanyt. Még aznap kifizettem a visszakapcsolás díját, és elszámolást kértem a szolgáltatótól, amin látszik, hogy januártól júniusig nincs elmaradásunk. Az ügyfélszolgálaton azt mondták, nem adtunk le időben óraállást – panaszolta nyugdíjas olvasónk a Pósz Jenő utcából.

Munkatársunktól

Az asszony levelet is írt a szolgáltatónak, szeretné visszakapni a kikapcsolás díját. Már ha igaza van.

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja általánosságban válaszolt. Azt írta, kikapcsolás előtt a lejárt tartozásról kétszer küldenek írásos értesítőt a jogszabálynak megfelelően. Ha valaki nem veszi át a tértivevényes értesítőt, és az „Nem kereste" jelzéssel érkezik vissza, az nem állítja le a kikapcsolás folyamatát, a 60 napos türelmi időt követően megtörténik a kikapcsolás. Az értesítők tartalmazzák a kikapcsolás elkerüléséhez szükséges információkat. Ha a fogyasztó nem ért egyet a hátralék összegével, vagy nehézséget okoz számára a díj megfizetése, az ügyfélszolgálaton kaphat tájékoztatást a részletfizetési lehetőségről.

Azoknál a fogyasztóknál, ahol évente egyszer olvassák le a mérőt, havonta azonos összegű részszámla érkezik, amely az előző éves fogyasztás alapján készül. Ha az ügyfél havi fogyasztása meghaladja a 6350 forintot, a számlaküldés havonta történik. Alacsonyabb havi fogyasztás esetén akkor küldenek számlát, ha a több havi díj együttesen meghaladja a 6350 forintot. Ha valaki szerint a részszámlákon elszámolt becsült fogyasztási mennyiség több vagy éppen kevesebb a tényleges fogyasztásnál, akkor ezt – az aktuális mérőállással – jeleznie kell a szolgáltatónak. Akkor a tényleges felhasználásnak megfelelően módosítják a részszámlákban a fogyasztás mennyiségét, és a továbbiakban sem kell havonta mérőállást diktálni.

A panaszos ügyét az EDF DÉMÁSZ Zrt. kivizsgálta, és mindenben a törvényeknek és előírásoknak megfelelőnek találta. Az eredményről az olvasót levélben tájékoztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!