Ország-világ

2013.08.15. 18:06

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszak számláját fizetik ma is az emberek

Az előző kormányok sodorták veszélybe a hazai fejlesztéseket - közölte a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz szerint éppen a Gyurcsány-Bajnai-kormány dején történt szabálytalanságok is az okai annak, hogy jelenleg "a fejlesztési források befagyasztásával fenyegeti" Magyarországot az Európai Unió.

A nagyobbik kormánypárt csütörtöki közleményében így reagált [namelink name="Bajnai Gordon"], az Együtt-PM szövetség vezetőjének kijelentéseire, miszerint a jelenlegi kormány alkalmatlanságát jelzi, hogy az Európai Unió 15-ből 13 magyar operatív programot nem finanszíroz.

A Fidesz szerint ezzel szemben a Gyurcsány-Bajnai-korszak számláját fizetik ma is az emberek, mert az előző kormányok sodorták veszélybe a hazai fejlesztéseket. "Bajnai Gordon mélyen hallgat arról, hogy az ő kormányzása idején volt a legtöbb törvénytelenség a fejlesztési források felhasználásában" - olvasható a közleményben, amely szerint Bajnai Gordon kormánya az országot megillető fejlesztési források 76 százalékát szabálytalanul költötte el, "offshore lovagok kezére játszotta át és törvénytelenül használta fel".

Emellett a bukott baloldal alkalmatlan volt arra is, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat elhozza Brüsszelből. A magyaroknak járó támogatások töredékét voltak csak képesek lehívni, 26 milliárd euróból mindössze 1,4 milliárd euró jutott el az országba - írta a Fidesz.

Hozzátették: ezzel szemben Magyarország jelenleg a hetedik az uniós források lehívásában. Ma sokkal gyorsabban áramlanak a fejlesztési források a hazai pályázókhoz a határozott fejlesztési politikának, a felgyorsított döntéshozatalnak és az egyszerűsített pályázatoknak köszönhetően - közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában