Kifestők gyerekeknek

2007.10.25. 18:36

Mindent áthat a versenyszellem - képek

Áttörés a széttartásban


Létezik egy nagyon titkos, ám jelentős presztízsértékkel bíró szakmai verseny az Európai Unióban. Ebben azon országok fejlődési mutatóit hasonlítják össze, ahol a két legfőbb közjogi méltóság „nem teljesen egy irányba tart". Benevezni nehéz, mert ezt a széttartást bizonyítani is kell. Magyarországnak eddig nem sikerült, ám egy közelmúltban készült felvételnek köszönhetően áttörést érhetünk el. Fotó: Karnok Csaba

Szeged, az autósport fővárosa


Óriási megtiszteltetés érte minap Szegedet, az európai sportszövetség a városban rendezte meg a kamionlassúsági verseny regionális helyosztóját. A hétköznapi forgalmi viszonyok között szervezett eseményhez kiváló helyszínnek bizonyult az 5-ös út számos helyen felbontott, félpályásra szűkített szegedi bevezető szakasza, az időt a sztrádalejárótól az Izabella hídig mérték. A 4,7 kilométeres távot a győztes valamivel több mint kettő óra alatt tette meg, valamivel kevesebb, mint 2,3 kilométer/óra átlagsebességet produkálva.
Fotó: Frank Yvette

Nem rosszabb, ha hosszabb


Kolbászhosszúsági versenyt rendeztek a hét végén Békéscsabán. A legnagyobb ellenzéki párt elnökének rendszeres részvétele kapcsán (is) elhíresült, évről évre növekvő érdeklődéssel kísért rendezvény betétprogramja azt a közkeletű vélekedést kívánta cáfolni, miszerint „egyel hosszabb, mindjárt rosszabb". Fotónkon a harmadik helyezett csapat munkája, pontosabban annak egyik részlete, helyhiány miatt ugyanis nem fért a tálcára a teljes bronzérmes darab.
Fotó: Karnok Csaba

Kinek van a legnagyobb arca?


Kinek van a legnagyobb arca? Ezzel a kérdéssel hirdettek meghívásos versenyt a hazai politikai elitnek, ám az ötletgazdák az önbevallásnál sokkal objektívebb módszerrel mértek és hirdettek sorrendet. A speciális eljárást sikerült titokban tartani, a végeredményt azonban közszemlére tették. Fotó: Tésik Attila, szöveg: [namelink name="Kovács András"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!