Kistelek és környéke

2019.09.08. 13:18

Kibővítették a kisteleki könyvtárat

Egy pályázatnak köszönhetően negyedével bővült a területe a kisteleki könyvtárnak. Az intézményben most már egy számítógépes és egy oktatóterem is van, így akár rendezvények megtartására is alkalmassá vált.

Az eddiginél egynegyedével nagyobb alapterületen fogadja látogatóit a Kisteleki Ede Városi Könyvtár. Az intézmény 35 és félmillió forintos támogatásból újulhatott meg. Erdélyi Csilla igazgató elmondta, 55 négyzetméterrel lett nagyobb a könyvtár, miután egy számítógépes és egy oktatóteremmel bővítették ki.

Bővült és korszerűsödött is a kisteleki könyvtár. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Bővült és korszerűsödött is a kisteleki könyvtár. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– A helyhiány ezzel sem oldódott meg teljesen, de most már nem tűnik olyan zsúfoltnak az intézmény. Ráadásul most már kisebb rendezvényeket is tudunk majd tartani – magyarázta. A pályázati pénzből elvégezték az akadálymentesítést és nyílászárókat is cseréltek. Emellett új könyvespolcokat, székeket és asztalokat is vásároltak, illetve beszereztek színes fénymásolót és nyomtatót, hogy szolgáltatásaik körét ezzel is bővítsék. A megmaradó belső udvar területén kültéri programokat is lehet majd rendezni. Szeretnék, ha a könyvtár központi hely lenne a kisteleki lakosok számára, és bíznak benne, hogy olyan környezetet hoztak létre, ahová szívesen térnek be az emberek.

 

Címkék#Kistelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!