Kistelek és környéke

2019.03.20. 10:36

52 millióból újult meg a baksi egészségház

52 millió 508 ezer forintos pályázati forrásból vált 21. századivá Bakson az 1980-as években épült egészségház. A védőnői szolgálatot, a gyógyszertárt, a háziorvosi, a fogorvosi és az iskolaorvosi rendelőt magába foglaló komplexumot szigetelték, új nyílászárókat és fűtési rendszert kapott, akadálymentesítették.

Kiss Anna

Újabb egészségügyi intézmény újulhatott meg Csongrád megyében a TOP keretében, ezúttal Bakson vehették birtokba az egészségügyi szakemberek az új, 21. századi elvárásoknak megfelelő komplexumot. Az önkormányzat 52 millió 508 ezer forintos forrásból újította meg a fogorvosi, a háziorvosi és az iskolaorvosi rendelőt, illetve a védőnői szolgálatot, valamint a gyógyszertárt magába foglaló épületet.


– A fejlesztés elsődleges célja a településen működő egészségügyi alapellátó rendszerben működő szolgálatok számára modern, biztonságos környezet teremtése, új eszközpark biztosításával. A fejlesztés magába foglalja az épület teljes gépészeti megújítását, megújuló energiával kombinálva, a hőtechnikai adottságok javításával. Fontos szempont volt még a teljes körű akadálymentesítés, a gyógyító és prevenciós célú munkavégzéshez szükséges terek kialakítása, a védőnői szolgálat eszközinfrastruktúrájának fejlesztése, és a magas színvonalú, költséghatékonyan működtethető ellátás is – tájékoztatott Búza Zsolt polgármester.

Az épület modernizálásával az ellátás is korszerűbbé vált. Fotó: Frank Yvette

Az épület modernizálásával az ellátás is korszerűbbé vált. Fotó: Frank Yvette

Az egészségház az 1980-as években épült. Rendszeresen karbantartották, viszont építészetileg és energetikailag a mai kor követelményeinek alapvető feltételeit sem teljesítette már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!