Kistelek és környéke

2019.09.06. 19:57

Ablakba került a művészet Kisteleken

A városi könyvtár 11 ablakába helyezik ki a műveket, amelyeket így éjjel-nappal láthatnak az érdeklődők.

Negyedik alkalommal rendeznek ablakkiállítást Kisteleken. A különleges kezdeményezés célja, hogy a helyi művészek al­­kotásait kötetlen keretek kö­­zött tudják bemutatni. A városi könyvtár 11 ablakába helyezik ki a műveket, amelyeket így éjjel-nappal láthatnak az érdeklődők. Nincs se kiállításmegnyitó, se meghívó a tárlatra – bárki részesévé válhat a művészetnek, ha megáll pár percre az utcán, és felnéz az ablakokra.


Tapasztalatok szerint egyébként így sokkal több emberhez eljutnak ezek az alkotások, mint ha egy hagyományos ki­­állításon mutatnák be ezeket, ahol nyitvatartási időhöz kell alkalmazkodni.

Jelenleg Csányi Lívia akvarellsorozatán keresztül A macskás nő történetét lehet megismerni. Fotó: Török János

Így sokkal több emberhez eljutnak az alkotások, mint ha egy hagyományos kiállításon mutatnák be ezeket.

Bár a templom felől jobban feltűnik, hogy színes képek vannak az ablakokban, ha egy-két ember megáll, mások kíváncsiságát is felkelti, mit nézhetnek a közintézmény előtt, még akkor is, ha közvetlenül a könyvtár falánál elsétálva esetleg fel sem tűnne a kiállítás. Igaz, a tárlatról az intézmény Facebook-oldalán és honlapján is tájékoztatnak.


Jelenleg Csányi Lívia akvarellsorozatán keresztül A macskás nő történetét lehet megismerni. A képek egyébként akár meg is vásárolhatók.


A különleges tárlat szeptember 30-áig látható a szökőkutas körforgalom szomszédságában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!