Kistelek és környéke

2019.09.06. 10:36

Falunap és szobori búcsú Ópusztaszeren

Kis Grófo is az egyik sztárfellépő lesz.

Munkatársunktól

Szombaton faluna­pot tartanak Ópusztaszeren. Az iskola udvarán élő dínóshow várja az érdeklődőket, lesz lovas kocsis felvonulás, szentmise, 13 órától az önkormányzat mindenkit vár egy ebédre, majd a he­­lyi csoportok fellépése után motoros kaszkadőrbemutató és tűzijáték is szórakoztatja a je­­lenlévőket. A két sztárfellépő este az Apostol együttes és Kis Grófo lesz.


Vasárnap felidézik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a régi szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fo­­gatokon, kordékon, lovas kocsikon érkeznek a búcsúra. Az ün­­nepi szentmisét Antal Imre, Ópusztaszer plébánosa celebrálja. Ezt követően átadják a Szer Üzenete díjat. Idén rendhagyó módon nem egy személy részesül az elismerésben, hanem a ma­­gyar rockzene meghatározó együttese, a 20 éves Ismerős Ar­­cok zenekar. A formáció dalszövegeiben azok a nemzeti, kulturális, emberi és családi értékek jelennek meg, amelyek Szer Üzenetét, Ópusztaszer mondanivalóját is áthatják.


Délután látványos ügyességi versenyen mérik össze tudásukat a lovas kocsikkal érkezők, és lesz honfoglalás kori lovasbemutató is. A rendezvény in­­gyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!