Kistelek és környéke

2019.04.15. 16:29

Kerékpárút épül Sándorfalva és Ópusztaszer között

TOP-os pályázatból épül kerékpárút Sándorfalva és Ópusztaszer között.

K.A.R.

Ünnepélyes keretek között írta alá a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Kakas Béla, illetve Gajdosné Pataki Zsuzsanna Sándorfalva, Tóth Margit Dóc és Makra József Ópusztaszer polgármestere azt a konzorciumi megállapodást, melynek keretében kerékpárút épül a települések között több mint 979 millió 190 ezer forintból a TOP keretében. A 17,616 kilométeres bicikliút megépítésének koordinációját a megyei önkormányzat vállalta. – Az elmúlt években és a következő időszakban is a Csongrád megyei fejlesztések fontos eleme a térség kerékpárút hálózatának fejlesztése. A statisztikák azt mutatják egyre több ember kerékpárral közlekedik, emiatt kiemelten fontos ennek az infrastruktúrának a tervezett, koncepcionális fejlesztése – emelte ki Kakas Béla.

A tervezett útszakasz nyomvonala Szeged külterület határától Ópusztaszer belterületének határáig tart, része lesz az EUROVELO 11 nemzetközi kerékpárútnak. Déli végpontján csatlakozik a Szeged-Sándorfalva kerékpárúthoz, míg az északi végpontját a már üzemelő ópusztaszeri belterületi kerékpárúthoz csatolják. Továbbá eljutást biztosít Kistelekre és Balástyára, valamint Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkhoz, Sándorfalván pedig a Nádastó szabadidőpark felé. Lesz két árnyas pihenőhely esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal. Az egyiket Ópusztaszer külterületén a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén az I. dűlő keresztezésénél alakítják ki. A tervezett kerékpárút teljes hosszán gondoskodunk az autóbusz-megállók megközelíthetőségéről is. A természetbarát turizmus kedvelőinek örömére jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!