Kistelek és környéke

2019.08.02. 18:12

Kisebb sokkhatás ért, amikor muskátli helyett mást találtunk az ablakban - fotó

Hogy kerül a láb az ablakba?

Timár Kriszta

Morbid, vicces vagy művészi? Ezen gondolkoztunk, miközben egy furcsa csendéletet nézegettünk egy pusztaszeri műhely ab­­lakában. A külső párkányon egy pár csirkeláb álldogál – nyil­­vánvalóan meglehetősen régóta, hiszen már a pókok is beszőtték hálóval. No de hogy került oda? Valószínűleg nem arról van szó, hogy miközben egy háztáji jószág nézelődött az ablakban, egy ragadozó egyetlen harapással befalta lábszártól felfelé. Már csak azért sem, mert a dinoszauruszok már egy ideje kihaltak, és oroszlán se sűrűn mászkál a pusztaszeri pampákon. Más állatról pedig kicsit ne­­héz ilyesmit feltételezni. De ha nem ez történt, vajon miféle kabala vagy vudu lehet ez az ablakban aszalódó csirkelábdolog?

Van, aki muskátlival, van, aki csirkelábbal dobja fel a környezetét. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Van, aki muskátlival, van, aki csirkelábbal dobja fel a környezetét. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Próbáltuk megfejteni, de a keresőprogram ezúttal nem volt a barátunk, egyetlen találat sem akadt erre a jelenségre. A csirkeláb ugyanis a halált és a pusztulást jelképezi – e célból tehát valószínűleg senki nem akarná hosszasan őrizgetni az ablakában. Maradt tehát az a megoldás, hogy ez valami modern művészet, esetleg ön­kifejezés. Van, aki muskátlival díszíti az ablakpárkányát, de tulajdonképpen ez annyira fan­­táziátlan, hogy ennél csak job­­bat lehet kitalálni. Például egy pár csirkelábat. Javasoljuk azonban, hogy ilyen díszítő­elemet kizárólag mumifikáló­dott állapotában vessen be bár­ki is – vagy hetekig ne nyis­­sa ki azt az ablakot, ahol ezt a remek dekorációs elemet aszalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!