Kistelek és környéke

2019.09.10. 09:33

Kisteleken is hárman indulnak a polgármesterségért, Mórahalomról még nincs adat

Mivel tízezernél kevesebben lakják, kompenzációs listák sincsenek Kisteleken. Mórahalomról hétfő délután még nem voltak hivatalos adatok.

Munkatársunktól

Érdekesség, hogy az Kisteleken is három ember gondolta, hogy szívesen lenne polgármester. A Fidesz–KDNP Nagy Sándort indítja, akinek két független jelölttel, Tóth Szabolccsal és Mészáros Gáborral kell megküzdenie. A kisteleki képviselő-testületben a polgármesterrel együtt kilencen vannak. Mivel tízezernél kevesebben lakják, kompenzációs listák sincsenek Kisteleken. Aki összegyűjtötte az aláírásokat, és nyilvántartásba is vették, egy közös listára kerül, ahol annyi ember neve mellé kell ikszet rakni, ahány tagú a testület.


Mórahalomról hétfő délután még nem voltak hivatalos adatok, legalábbis a jelöltekről és a jelölő szervezetekről. A településről annyi derül ki a valasztas.hu oldalon, hogy 5 ezer 194 választásra jogosult van, akik kilenc szavazókörben adhatják le majd a voksaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!