Kistelek és környéke

2019.07.17. 13:19

Kulturális tábor határon át

Szeged, Ópusztaszer, Zenta. Közös tá­­bort szervez a zentai Történel­­mi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, amelynek keretében huszonöt felső tagozatos diák ismerked­het meg Magyarország és Szerbia kulturális értékeivel, szerezhet élményeket és köthet is­­meretséget egymással.

Munkatársunktól

A tábor kedden kezdődött és vasárnapig tart. A programok között szerepel szerbiai lá­­togatás, és Szeged is fontos helyszín lesz az emlékpark te­rületén kívül.


A tábor fő helyszíne ugyanis az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, ahol az egyes kiállítási egységekhez alakított napi tevékenységeken vehetnek részt a gyerekek.


A táborozók a zentai tartóz­kodásuk ideje alatt szak­ve­zetéssel és kóstolással egy­­bekötve tekintik meg a cso­­koládémanufaktúrát, valamint a Történelmi Levéltárba is el­látogatnak. Szegeden pedig felkeresik a Szeged 300-hoz kapcsolódó tortás kiállítást, ellátogatnak a vadasparkba és a dómba is, illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tudástárában is élményeket gyűjthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!