Kistelek és környéke

2019.07.04. 11:32

Újjászületett az egészségügyi központ Kisteleken - mutatjuk, milyen lett!

Háromszázmillió forintból fejlesztették a járóbeteg-szakellátó szolgáltatásokat Kisteleken. A megújult Térségi Egészségügyi Központot másfél hete adták át, szépülését azonban a betegek nap mint nap nyomon követhették, hiszen az ellátás a munkálatok alatt is folyamatos volt.

Timár Kriszta

A Kisteleki Egészségügyi Központ 1987-ben nyílt meg, azóta biztosítja a térség lakosai szá­mára a járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet, a 24 órás köz­ponti orvosi ügyeletet, valamint a védőnői szolgálatot. Az intézményt legutóbb 2011-ben újították fel: épült hozzá az új szárny is. Akkor azonban az itt működő 28 szakrendelésnek csak egy része modernizá­lódott. Most újabb 7 szakma ka­pott a korábbinál jóval méltóbb feltételeket a központban, 300 millió forintos pályázati forrásból ugyanis ismét fejlesztették az intézményt.


– A bőrgyógyászati, kardiológiai, sebészet-traumatológiai és nőgyógyászati szakrendeléseink, valamint a fizikoterápia, a gyógytorna és a laboratórium újult meg. Ezek mindegyike új műszereket kapott, illetve lecseréltük az irodai bútorokat és az informatikai berendezéseket – mondta el Kovácsné Szabó Edit, a pályázat szakmai vezetője. Az orvostechnikai be­­rendezések közül kiemelte a csontsűrűségmérő berendezést, ami eddig nem volt Kisteleken, illetve a lézer-, magnetoterápiás és rövidhullám-kezelésekre alkalmas gé­­peket, amelyekkel a fizikoterá­piás lehetőségek bővültek. – Akadtak még 30 éves eszközeink is, ezeket is modernekre cseréltük – tette hozzá.

Újjászületett az egészségügyi központ Kisteleken - mutatjuk, milyen lett! Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Voltak a betegek számára is látványos fejlesztések is. Meg­újult például a várótermek di­­zájnja, amelyek a klimatizálásnak köszönhetően immár nemcsak szépek, de kellemes hőmérsékletűek is. A folyosókon kivetítőket is elhelyeztek, hogy a betegek folyamatosan értesülhessenek a számukra fontos információkról – például az orvosok szabadságolásáról vagy a szakrendelések nyitvatartási idejéről. Mindezek mellett felújították a lépcsősort és a vizesblokkot, kialakítottak egy büfét és megújult az információs pult is.


Nagy Zsolt, az intézmény igazgatója kiemelte, a beruhá­zás óriási munkát jelentett, hi­­szen a betegellátás a felújítás másfél éve alatt is folyamatos volt, amit folyamatos költözéssel tudtak biztosítani.


Az intézmény ünnepélyes át­adásán részt vett Horváth Il­dikó, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára és Farkas Sándor miniszterhelyettes, or­szággyűlési képviselő is. Nagy Sándor polgármester itt elmondott beszédében jelezte: nincs még vége a szépülésnek, a Zöld Város program részeként ugyanis az egészségügyi központ külső részén padokat, kerékpártárolókat helyeznek el a tervek szerint.


A kisteleki intézmény egyébként belülről sem újult még meg teljesen, hiszen vannak még olyan szakrendelések, amelyek modernizálásra várnak, és tervezik az épület nyílászáróinak cseréjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!