Kistelek és környéke

2019.08.01. 19:09

Visszatért a parkettre a bajnok: Törökgyögy Melinda 30 párnak tartott táncórákat Kisteleken

Több mint féléves kihagyás után visszatért a tánc világába Törökgyörgy Melinda: oktatóként vett részt a kisteleki tánctábor munkájában. A kisteleki világbajnok táncos néhány hónapja adott életet gyermekének, a tervek szerint azonban ezután sem nem élnek majd kevésbé mozgalmas életet, mint amikor még csak ketten voltak a férjével.

Timár Kriszta

A napokban zajló kisteleki tánc­­táborban több világhírű ok­­tató is adott órákat a versenyzőknek, akik itt készültek föl a következő szezonra. Ők jórészt Törökgyörgy Melinda kedvéért utaztak hazánkba, a világ- és Európa-bajnok táncosnő szülővárosába. Ő is oktatott a táborban – több mint féléves kihagyás után tért vissza ebbe a világba.


– Január óta nem álltam tánc­­parketten. Bár a terhességem első felében még vállaltam órákat, egy idő után muszáj volt abbahagynom az aktív mozgást. Viszont jó volt most visszatérni. A tánc olyan dolog, amit nem le­­het elfelejteni, ugyanott tudtam folytatni, ahol abbahagytam. Persze az elején most még nagyon fárasztó volt, annak ellenére, hogy egy tanárnak nem kell annyit táncolnia, mint a tanítványoknak, de én nem bánom – mesélte lapunknak Törökgyörgy Melinda.


Magyarország egyik legsikeresebb táncosa 2015-ben hagyta abba a versenyzést, azóta mások felkészítésével foglalkozik. Mint mondta, elégedett az idén Kiste­leken összegyűlt csapattal: a 30 pár mindegyike akar és tud is sokat dolgozni.

Törökgyörgy Melinda most Kisteleken oktatta a táncosokat. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Törökgyörgy Melinda most Kisteleken oktatta a táncosokat. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

– Meglátásom szerint a Pro Art is egyre jobb. Négy éve veszek részt a klub fejlesztésében, hogy minél jobban tudjuk segíteni a versenyzőinket. Azt gondolom, ennek meg is lesz az eredménye. A célunk, hogy világbajnokokat tudjunk kinevelni – beszélt terveiről.


Törökgyörgy Melinda ugyanakkor a nehézségeket is szóba hozta. Mint mondta, egyre kevesebben választják ezt a sportot, így küldetésének érzi azt is, hogy újra megkedveltesse a táncot a fiatalokkal.


– Amikor még én voltam bajnok, több mint 80 pár nevezett egy versenyre. Most alig vannak negyvenen. Ennek egyik oka, hogy ez egy drága sport – a hiphop például könnyebben elérhető. Emellett ma már mindenki nyerni akar, nem arra koncentrálnak, hogy táncoljanak. Aztán a sok sérelem és vélt sikertelenség után abbahagyják. Én mindenkinek azt mondom, hogy a tánc tökéletes sport, hiszen érzelmileg és testileg is po­­zitív hatással van az emberre. Nem mellesleg pedig az alakot is kiválóan formálja.


Törökgyörgy Melinda most főállásban anya, ez azonban nem változtatta meg jelentősen a család életét.


– A párom, Andrej Skufca ha­­zájában, Szlovéniában élünk, és havonta hazajárunk Magyarországra. Emellett ahova hívnak, oda megyek tanítani. A gyermekünk a mi életünkbe csöppent bele, ezért úgy vagyunk vele, hogy mindenkinek úgy a legjobb, ha ő veszi fel a mi ritmusunkat. Úgy tűnik, ezzel nincs is problémája. Csak nekem, mert például most, amikor a nagyszülők vigyáznak rá, már pár óra elteltével hívom őket, hogy hozzák be hozzám egy kicsit, mert hiányzik – mesélte nevetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!