Kistelek és környéke

2019.03.06. 12:21

Zsuzsanna konzervekre költötte nyereményét: a gyulai nyaralásra vásárolt be kisteleki Telekosár-nyertesünk

Előrelátóan költekezett újabb Telekosár-nyertesünk, a kisteleki Klinkóné Papp Zsuzsanna: a gyulai nyaralásukra vette meg az ebédet a szegedi Príma Nova szupermarketben. Ügyesen vásárolt, csupán kétezer forint maradt a 25 ezer forint értékű vásárlási utalványból.

Nánai Márta

– Minden évben Gyulán pihenünk. Nyaraláskor nem akarok főzni, egész nap a strandon leszünk, ezért leginkább készételkonzerveket vásárolok – mesélte a 66 éves Klinkóné Papp Zsuzsanna, aki örömében belesikított a telefonba, amikor közöltük vele a jó hírt: ő a Délmagyarország legnépszerűbb játékának újabb nyertese. A nyugdíjas asszony ujjongott, érezte, hogy Fortuna kegyeltje lesz. Összesen 23 ezer forint értékű utalványt használt el, amit 700 forinttal egészített ki a pénztárnál.


A konzerveken kívül csípős szalámi, kolbász, mosószer, öblítő, rizs, olaj került a bevásárlókosárba – no meg némi halászlékocka, ugyanis otthon hallé készült. Zsuzsannáék gyakran vesznek vágott disznót, így húsra a boltban nem költ. Tyúk és nyúl akad a háznál, savanyúságot, befőttet mindig tesz el télire. Gyümölcsből jól állnak, hiszen nyaranta gyümölcsösben szüretel.

Pihenés közben nem szeret főzőcskézni, így már jó előre bevásárolt a nyárra Klinkóné Papp Zsuzsanna. Fotó: Török János

Pihenés közben nem szeret főzőcskézni, így már jó előre bevásárolt a nyárra Klinkóné Papp Zsuzsanna. Fotó: Török János

A hódmezővásárhelyi születésű asszony élt már Dorozsmán, Szegeden is. Most második férjével, Illéssel Kisteleken él. Szülővárosában hatéves koráig lakott, ahol sok kellemes emlék fűzi rokonához, Antal Imréhez. A híres televíziós műsorvezető édesanyja ugyanis Zsuzsanna édesanyjának első unokatestvére volt.


– Imre sokszor látogatott haza a Damjanich utcában élő édesanyjához. Számos családi rendezvényen ott volt, mindig a középpontban szerepelt. Remek nevettetőnek bizonyult, nagyon szerettük. Emlékszem, egyszer egy pesti Edda-koncertre szerzett belépőket a családnak – idézi fel a múltat a mindig jó kedélyű asszony, aki elmondása szerint volt már eladó, pénzügyi ügyintéző, főpénztáros, házigondozó, zöldségcsomagoló, paprikafóliában napszámos, konzervgyári szalagmunkás.


Klinkóné – aki egy fiúgyermekkel és két lányunokával büszkélkedhet – több mint 10 éve Délmagyarország-előfizető. Az újságot reggel veszi kézbe. Mindent elolvas, kedvence a Gasztro-, illetve a Lakás és Kert magazin. Aztán kezdődik a nap: kutya, macska, házimunka, főzés, mosás, takarítás vár rá. Persze pihenni is szokott, imád keresztrejtvényt fejteni, és szívesen hallgat rádiót, néz tévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!