Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

52 millióból újult meg a baksi egészségház

52 millióból újult meg a baksi egészségház
52 millió 508 ezer forintos pályázati forrásból vált 21. századivá Bakson az 1980-as években épült egészségház. A védőnői szolgálatot, a gyógyszertárt, a háziorvosi, a fogorvosi és az iskolaorvosi rendelőt magába foglaló komplexumot szigetelték, új nyílászárókat és fűtési rendszert kapott, akadálymentesítették.
Újabb egészségügyi intézmény újulhatott meg Csongrád megyében a TOP keretében, ezúttal Bakson vehették birtokba az egészségügyi szakemberek az új, 21. századi elvárásoknak megfelelő komplexumot. Az önkormányzat 52 millió 508 ezer forintos forrásból újította meg a fogorvosi, a háziorvosi és az iskolaorvosi rendelőt, illetve a védőnői szolgálatot, valamint a gyógyszertárt magába foglaló épületet.

– A fejlesztés elsődleges célja a településen működő egészségügyi alapellátó rendszerben működő szolgálatok számára modern, biztonságos környezet teremtése, új eszközpark biztosításával. A fejlesztés magába foglalja az épület teljes gépészeti megújítását, megújuló energiával kombinálva, a hőtechnikai adottságok javításával. Fontos szempont volt még a teljes körű akadálymentesítés, a gyógyító és prevenciós célú munkavégzéshez szükséges terek kialakítása, a védőnői szolgálat eszközinfrastruktúrájának fejlesztése, és a magas színvonalú, költséghatékonyan működtethető ellátás is – tájékoztatott Búza Zsolt polgármester.
Az épület modernizálásával az ellátás is korszerűbbé vált. Fotó: Frank Yvette
Az épület modernizálásával az ellátás is korszerűbbé vált. Fotó: Frank Yvette
Az egészségház az 1980-as években épült. Rendszeresen karbantartották, viszont építészetileg és energetikailag a mai kor követelményeinek alapvető feltételeit sem teljesítette már.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettársa olvassa fel Telekosár-nyertesünknek az újságot

Élettársa olvassa fel Telekosár-nyertesünknek az újságot
Délmagyarország feliratú övtáskával a derekán érkezett elkölteni 25 ezer forint értékű… Tovább olvasom