Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

A képviselő felirattal üzen bírálóinak - Hamarosan kezdődhet a kerékpárút építése

Nem miatta késik a Szeged- Ópusztaszer bicikliút építése - üzeni politikai ellenfeleinek Dudás Zoltán sándorfalvi képviselő saját kerítésén.
„Nem én akadályozom a kerékpárút megépítését!" Ez a felirat áll Dudás Zoltán kerítésén. A porta Sándorfalva közigazgatási területén található, a főút mellett. Zoltán azért tette ki a molinót, mert telefonon, Messenger-üzenetben, Facebookon is azt állították többen, akadályozza a beruházást.

A Szegedet, Sándorfalvát, Dócot és Ópusztaszert összekötő kerékpárút építése érinti őt, telke révén, de hivatalból is: tagja a sándorfalvi képviselő- testületnek és a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, amely a beruházás gesztora.
Dudás Zoltán a kerítésnél, a molinó előtt. Február 20-án átadta területét, a bicikliutat még most kezdik építeni.
Dudás Zoltán a kerítésnél, a molinó előtt. Február 20-án átadta területét, a bicikliutat még most kezdik építeni.
– Közérdek, hogy megépüljön, de tényleg voltak kérdéseim. Autójavításból élek, érdekelt, hogyan fognak hozzám behajtani a kocsik – mondta lapunknak Dudás Zoltán. – A tervezés korábbi szakaszában pénz helyett kerítést kértem volna, ne lássanak be hozzánk a biciklisek. Ez okafogyottá vált, kiderült, az út 2,2 méterre fog elmenni a kerítésünktől.

A február 14-i sándorfalvi testületi ülés jegyzőkönyvéből kiderül, földmérő és ügyvéd közreműködésével tárgyaltak Dudás Zoltánnal, az első három egyeztetés nem vezetett eredményre. Kerítésépítési kérelmét e testületi ülés elején vonta vissza a képviselő. A vitában elhangzott, jobb lett volna, ha azelőtt teszi meg, hogy a hivatal dolgozott vele. Február 20-án írta alá a megállapodást, hogy elkezdődhet a területen a régészeti ásatás. – Egy másik terület gazdájával viszont nem sikerült egyezséget kötni, ott most elindították a kisajátítást – tudtuk meg Gajdosné Pataki Zsuzsanna sándorfalvi polgármestertől. A bicikliút kivitelezőjét nemrég kiválasztották, most a kivitelezési szerződést készítik elő. Hamarosan aláírhatják a dokumentumot, azt követően pedig kezdődhet az építkezés – mondta kérdésünkre Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezetéket szakított egy munkagép Kisteleken: lezárták az 5-ös főút egy szakaszát

Gázvezetéket szakított egy munkagép Kisteleken: lezárták az 5-ös főút egy szakaszát
Munkálatok közben szakított el egy munkagép egy gázvezetéket Kisteleken, az 5-ös főút Petőfi utcai… Tovább olvasom