Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Gyerekek versenyeztek az emlékparkban - fotók

Gyerekek versenyeztek az emlékparkban - fotók
Ópusztaszer - 2006-ban indult a Kerekemese vetélkedősorozat, amelyiknek idei döntőjét szombaton rendezték az Ópusztaszeri Emlékparkban.
2006-ban indult a Kerekemese vetélkedősorozat, amelyiknek idei döntőjét szombaton rendezték az Ópusztaszeri Emlékparkban. A szervezők szerint az a céljuk, hogy a gyerekek megismerjék múltunkat, történelmünket, hagyományainkat és az ország természeti kincseit is. A gyerekeknek különféle feladatokat kellett megoldaniuk, ezek pedig kutatómunkát, találékonyságot és színes képzelőerőt igényelnek. A rendezvénysorozat szervezői fontosnak tartják, hogy a gyerekek ne csak a magyar történelemmel ismerkedjenek meg, hanem egy komplex világszemlélet kialakítását tűzték ki célul.
A mostani vetélkedőre majdnem 140 csapat jelentkezett. Két korcsoportba lehetett nevezni. A gyerekek először egy háromfordulós írásbeli vetélkedőn vettel részt. Ezután kiválasztanak korcsoportonként 12 csapatot, akik elmehetnek az emlékparkba, a nagy döntőre. 

Ezen már nem csak a lexikális tudásra van szükség, hanem nagyon fontos a csapatszellem, az ügyesség és a kreativitás is. Utóbbira azért is szükség van, mert minden fordulóban legalább kettő olyan feladatot kapnak a versenyzők, amelyek megoldásához ez a képesség szükséges. 

A feladatok között egyébként volt például családfakutatás, népdalgyűjtés , de volt olyan is, hogy valamilyen világháborús tárgyat kellett felkutatniuk.
Fotók: Kuklis István
Fotók: Kuklis István
A vetélkedő eddigi története során közel 5000 gyermeket mozgatott meg határainkon innen és túl.

A vetélkedő három központi témakör meghatározásával, a feladatlapok összeállításával, a három forduló megoldásainak javításával, a döntő megszervezésével együtt az év elejétől április végéig tart.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HangHordozók: balástyai versenyző lett a közönségszavazás győztese

A 25 éves Krasznai Gíta az M5 kulturális csatorna különdíját kapta. Tovább olvasom