Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Határrendészek versenyeztek Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezte meg az idei Országos Határrendészeti Járőrversenyt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.
Az egész napos verseny Balázs László rendőrségi főtanácsos, az ORFK határrendészeti főosztályvezetője és Kertész Péter az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatójának megnyitóbeszéde után kezdődött. A határrendészek 15 számban versenyeztek. Volt például fegyverismeret, íjászat, vezetéstechnika, lovas ügyességi feladatok, tájékozódás, közúti határforgalom ellenőrzés, és mobil hőkamera kezelés is. De vízen is kellett ügyességi feladatokat teljesíteniük a határrendészeknek, amiben a Szegedi Vizimentő és Tűzoltó Szakszolgálat segített nekik.

A határrendészek versenyét hagyományosan László napkor rendezik ,eg, mert Szent László a határőrök és a katonák védőszentje.
Határrendészek versenyeztek Ópusztaszeren  - galéria


A mostani versenyen összesen tizenhat csapat indult. Jöttek határrendészek Veszprém, Zala, Szabolcs-Szatmár, Somogy, Nógrád, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Gyór-Moson-Sopron, Baranya, Bács-Kiskun és Békés megyéből is. De indított egy-egy háromfős csapatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ORFK Rendészeti Igazgatósága, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság, a Készenléti Rendőrség és a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium is, akik egyébként meg is nyerték a versenyt. A második helyeb a Békés megyeiek végeztek, a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata lett.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás misével zárták a hittanos ˝offline˝ tábort Csengelén - ahol mindig túljelentkezés van

Fáklyás misével zárták a hittanos ˝offline˝ tábort Csengelén - ahol mindig túljelentkezés van
Az imádság és a keresztény hit nemcsak formaságokhoz kötődik, hanem közösen megélhető a szabadban is. Ezt bizonyították be a csengelei hittanos táborban, melyet a héten tartottak. Tovább olvasom