Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újabb bölcsődével gazdagodott megyénk

Sok ezerrel bővült a bölcsődei férőhelyek száma hazánkban 2010 óta, hiszen egyre több településen van igény ilyen intézményekre.
A számos pályázati felhívás állt erre rendelkezésre az elmúlt években, a csengelei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert forrást a probléma orvoslására, így a napokban ünnepélyes keretek közt adhatták át a 11 millió forintból épült intézményt. Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője a programon kiemelte, komoly összefogás ez, amellyel nem találkozni minden településen. Mosolygósak a gyerekek, szép az intézmény, megfelelő módon tud fejlődni a község, tud egymásért gondolkodni, tud egymásért dolgozni a csengelei ember – tette hozzá. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke a programon gratulált a polgármesternek a programokhoz, amelyeket a település a TOP-ban valósított meg, míg Gémes László megyei közgyűlési tag arról szólt, hogy a település polgármestere minden akadállyal megharcol Csengele érdekében.

Az átadón Kormány Sándor polgármester hangsúlyozta, az, aki bölcsődét épít, bízik a falu lakosságmegtartó képességében, bízik a fiatalok gyermekvállalási kedvében, és bízik abban is, hogy a faluban holnap is lesz élet. Mint mondta, a most átadott intézmény a jövő záloga, az önkormányzati döntésé, amely az alapoktól építkezik, és lehetőséget biztosít a szülőknek arra, hogy kiváló körülmények között, jól képzett bölcsődei gondozókkal kiváló nevelő munka folyhasson.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A családi vállalkozás 4. generációja már furikázik a műhely körül: aranykoszorús mester lett a kisteleki autószerelő

A családi vállalkozás 4. generációja már furikázik a műhely körül: aranykoszorús mester lett a kisteleki autószerelő
Édesapja 1964-ben alapított műhelyét viszi tovább két fiával a kisteleki Belányi Gyula, aki május elején megkapta a kamarától az aranykoszorús mester címet. A szakképzésben is évtizedek óta dolgozó autószerelő nem elégedett az utánpótlással, második éve nincs már szakmunkástanulója. Tovább olvasom