Könyvelő

2022.06.11. 16:14

Náray Tamás: Anyám szerint

Kicsoda valójában Náray Tamás? Itthon és külföl­dön elismert divattervező, fes­­tőművész, író, Spanyolország­ban élő világpolgár, vagy deb­­receni lokálpatrióta? Netán mindez egy személyben? Erre a kérdésre ad választ a szerző legújabb és talán legszemélyesebb, legszókimondóbb kötete, amelyben egy csokorba gyűjtve adja közre életének személyiségformáló eseményeit, a családi legendárium történeteit. 

A sodró lendületű írásokból ugyanakkor egyfajta korrajz is kirajzolódik a szocializmus és a rendszerváltás korának tipikus karaktereivel, amelyben tükröződik a szerző tágabb és szűkebb családjának sorsa. 

Igazán sokszínű könyvet tart kezében az olvasó, de mindegyik történetben megjelenik az a több generáció élettapasztalatait bölcsességbe sűrítő személy, akinek Náray Ta­­más talán a legtöbbet köszönheti: az édes­anyja. Vallomás a fiúi szeretetről – nem csak szülőknek.Náray Tamás festőművész, divattervező. Külkereskedelmi, majd közgazdaságtani tanulmányokat folytatott. 

Dolgozott külkereskedőként, ipari formatervezőként, öltözéktervezőként, de mindvégig a művészetek je­lentették az igazi hivatását. Pár év kivételével az egész életét végigkísérte a festés. Az első, önéletrajzi ihletésű könyve, Az utolsó reggel Párizsban 2016-ban jelent meg, amelynek a foly­­tatása a 2021-ben született Volt egyszer egy varrodám. Az önéletrajzi sorozatba illeszthető új könyve is. Emellett írt egy nagy sikerű trilógiát is, amelynek első kötete, a Zarah 2017-ben jelent meg, amelyet 2018-ban a Zarah öröksége, 2019-ben pedig a Zarah álma követett. Eddig valamennyi írása kiugró népszerűségnek örvendett, könyvei mindegyikéből tízezer példányt adtak el. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában