Közélet
M. A. |
8 órája
Adóemeléssel indított az új testület Erős kezdéssel nyitott a város nemrég felállt képviselő-testülete: a kommunális és az építményadót, valamint a közterület-használati díjat is megemelte az önkormányzat. A hivatalos álláspont szerint az adóemeléseket a helyi kiadások növekedésével indokolják, valamint azzal, hogy több éve nem változott azok mértéke.
Szabó Imre |
Van, akinek újdonság a dia / 9 órája
A kiszombori könyvtárban kiállítást is rendeztek régi vetítőgépekből A november a diafilmek hónapja a kiszombori könyvtárban. Most – újdonságként – nemcsak gyerekeknek vetítettek, hanem kimondottan időseknek is, ráadásul egy kiállítást is összehoztak régi diavetítő gépekből.
Kovács Erika |
A mezőgazdasági gépek felhordják a sarat, csak kevesen takarítják le / 10 órája
A sáros útszakasz csúszik, mint a jég Megyeszerte problémát jelent, hogy az őszi mezőgazdasági munkákat végző gépek felhordják a sarat az úttestre és nem mindenki, fogalmazhatunk úgy is, hogy csak kevesen takarítják le.
K. A. R. |
11 órája
Érdemes fiatalként vállalkozást indítani A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) november 18-21. között a világ 170 országához hasonlóan, Magyarországon már tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét.
Kovács Erika |
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén a Kozmutza Flóra intézményt támogatja a naptár bevételével / 11 órája
Napokon belül megjelenik a Kincses Vásárhely A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén is kiadja Kincses Vásárhely elnevezésű asztali naptárát, amit a második világháború előtti vásárhelyi fényképek díszítenek majd.
Jeszenszky Zoltán |
Nemzetközi közlekedési konferencia a Kamarában / 12 órája
Van jövője a közösségi közlekedésnek Elektromos buszok, elektronikus jegyek és bérletek, egymásra épülő vasúti és autóbusz-menetrend. Néhány éven belül ez lesz Magyarországon a közösségi közlekedés jövője.
M. A. |
Fontos témát feszegettek a képviselő-testületi ülésen / 13 órája
Kétséges a fedett medence sorsa Napirend előtt kértek szót a Csongrád Városi Vízilabda Sportegyesület vezetői a képviselő-testület soros ülésén.
Szabó Imre |
December 15-éig lezárul az építkezés, január elsején átadhatják az épületegyüttest / 13 órája
December 15-éig lezárul az építkezés, január elsején átadhatják az épületegyüttest Késik a csanádpalotai idősklub felújítása. A 23 milliós beruházást szeptemberben kellett volna átadni – most úgy tűnik, december közepén kerül erre sor.
T. K. |
46 éve készít kerámiákat a pusztaszeri Flamann Ildikó / 14 órája
A népi fazekasság az élete Immár 46 éve készít népi kerámiákat a pusztaszeri Flamann Ildikó. Mint mesélte, ezek a holmik reneszánszukat élik használati tárgyakként, így napi 10 órát is dolgozik, hogy teljesítse a megrendeléseket.
Arany T. János |
40 éves a bordányi Petákné Tóth Sára Dáciája / 15 órája
Szüleitől örökölte a megkímélt autót, amitől sosem válna meg a bordányi asszony Egymillió forintért sem válna meg szülei Daciájától a bordányi iskola matematikatanára, Petákné Tóth Sára, aki a mai napig a megkímélt, majdnem 40 éves élénk piros kocsival jár.