Közélet
Kiss Anna |
1 órája
Minden, amit a meddőségről tudni kell Egyre több meddő párt kezelnek a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán is, azonban a kezelési lehetőségek száma is nő. Februártól ingyenes segítségben részesülnek.
A 16 éves Tápai Dóra dobogón végzett / 12 órája
A szegedi lány lett a Tündérszépek 2020 második udvarhölgye! Több hónapos felkészülés, fotózás és várakozás után ma este kiderült, ki nyerte a Tündérszépek 2020 versenyünket: nagy megyei siker született, ugyanis Tápai Dórát választották a 2. udvarhölgynek.
Imre Péter |
A holokauszt áldozataira emlékeztek / 14 órája
A holokauszt áldozataira emlékeztek A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján, január 27-én vetélkedővel, könyvbemutatóval és főhajtással emlékeztek Vásárhelyen az Emlékpontban és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen. A vetélkedőn 6 csapat vett részt.
K. A. |
Anyagi erejüket meghaladó kiadásokra is hajlandóak a megtévesztett fogyasztók / 15 órája
Nem gyógyít a csodakészülék A versenyhivatal látóterébe került „csodakészülékeket” gyakran termékbemutatók vagy direktmarketing útján értékesítik, és a kedvezményes vásárlás látszata ellenére is meglehetősen drágán kínálják.
S. Z. |
15 órája
Márciusban folytatódik Czeglédy Csaba pere Hétfőn lett volna a következő tárgyalás a hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba ügyében. Azonban az egyik bíró elfogultságot jelentett, így talán márciusban lesz folytatás.
Kovács Erika |
Évet értékel a polgármester / 16 órája
Tovább folytatják a tanyák villamosítását, bővítik a játszóteret, fitneszparkot építenek Székkutason Szél István, Székkutas polgármestere termékenynek és izgalmas évnek nevezte 2019-et.
Arany T. János |
Egy szentmise változtatta meg az életét 1996-ban / 17 órája
A Homokhátság esperesévé nevezték ki Joó Balázst Fogtechnikusnak készült, aktívan teniszezett, néptáncolt és versenytáncolt, majd az 1996-os hamvazószerdai szentmise megváltoztatta az életét.
Arany T. János |
Ismét az ország legjobbjai között fotóriporterünk, Török János / 17 órája
Tarolt kollégánk a sajtófotó pályázaton Öt díjat hozott el Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton lapunk fotóriportere, Török János.
Szavazás / 19 órája
Olvasóink nem hagyták volna veszni a Szőke Tiszát A Szőke Tisza többnapos mentése kapcsán megszavaztattuk olvasóinkat, ők visszaállítanák-e a gőzöst Szeged főutcájára. Meglepő, de szinte mindenkinek hiányzik az impozáns hajó a Tiszáról.
Figyelmeztető lövések dördültek a Röszkei határon
Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket.
Németországban is megerősítettek egy megbetegedést
A beteg férfi, Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik.
Már a Pécsre koncentrál a Vidux-Szegedi RSE
Sima, háromszettes vereséget szenvedett a Vidux-Szegedi RSE Dunaújvárosban, a férfiröplabda NB I legutóbbi fordulójában.
A cseh kormány katonákat küldene Afrikába a terrorizmus ellen
Csehország kormánya jóváhagyta hétfőn azt a javaslatot, amely szerint katonákat küldenének Maliba, Csádba és Nigerbe a terrorizmus elleni harc segítéséhez – adta hírül a cseh védelmi minisztérium.
Ütős csapat
Igazság szerint most volt a legkevesebb esélyünk megszerezni a kvótát.
A magyar iskolaválasztás előnyökkel jár
A külhoni régiókban a következő hetekben a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.