Közélet
Munkatársainktól |
Lakossági fórumok / 8 órája
Subasán a fejlesztésért, Alsóvároson az üzem ellen léptek fel Jelentős lemaradásban vannak Kiskundorozsma kiskertes részei, a körzet képviselője most fejlesztési csomagot állított össze, ezt mutatta be szerdán.
Koós Kata |
Harang hívta a templomba / 10 órája
Az elesettek segítésének ösztöne mindannyiunkban ott lobog A harang hangja hívta mintegy másfél évtizeddel ezelőtt Kis Ilonát a tarjánvárosi templomba, ahol egy prédikáció hatására csatlakozott a helyi karitász közösséghez.
Kovács Erika |
Friss hírek / 13 órája
Ennyi őzet fogtak be a vásárhelyi sírkertből Őzmentesítették a katolikus temetőt.
delmagyar.hu |
Tudományos áttörés / 14 órája
Szegedi kutatók szuperbaktériumok elleni antibiotikumot fejlesztettek ki A Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatói olyan új antibiotikum-molekulákat fejlesztettek ki, amelyek az eddigi laboratóriumi vizsgálatok alapján hatásosak lehetnek az MRSA-fertőzéssel szemben.
M. A. |
Azonban 250-en tudtak elhelyezkedni / 15 órája
A csongrádi foglalkoztatás helyzetén is nyomot hagyott a koronavírus A térség foglalkoztatási helyzetéről, valamint a Csongrád, Szentes és Mindszent között két éve létrehozott együttműködés eredményeiről tárgyaltak munkáltatói konferencia keretein belül Csongrádon.
A szegedieknek is nagyon fontos lépés lehet / 15 órája
A világ egyik vezető lézeres kutatási központja lehet az ELI Még az idén dönthet az Európai Bizottság a szegedi lézeres kutatóközpontot, az ELI-ALPS-ot is működtető Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium (ERIC) létrehozásáról .
delmagyar.hu |
16 órája
Elhunyt dr. Adorján Gusztáv tiszántúli főgondnok Ma hajnalban magához hívta Teremtője dr. Adorján Gusztávot, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját. Isten 66 évet adott neki. Életét az „Orando et laborando!” – Imádkozva és dolgozva jelszava mentén élte.
delmagyar.hu |
Sport / 17 órája
Sportkihívást hirdet az egyházmegye A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája első alkalommal rendezi a IPChallenge – Mozogj az egyházmegyével! című sportkihívást. Az október 23-25-ig tartó program célja, hogy az egyházmegye közösségének tagjai mozgással emlékezzenek a közelgő ünnepek hőseire.
delmagyar.hu |
Véradásra buzdítják a fiatalokat / 18 órája
Még nem adtál vért sosoem? Itt az ideje! Online kampányt hirdet a Magyar Vöröskereszt, hogy népszerűsítse a véradást a fiatalok körében.
T. K. |
Rotary Club Szeged Dóm / 18 órája
Gyerekek műtéteit koordinálják 2 évig
Szijjártó Péter: a külföldi utak legjobb része: Budapest felülről🇭🇺
A külgazdasági és külügyminiszter álomszép fotót osztott meg közösségi oldalán az éjszakai Budapestről.
Megfertőződött a német egészségügyi miniszter
A tárcavezető a pozitív lelet szerda délutáni megérkezése után otthoni izolációt kezdett.
Vilmos Sándor holland király megbánását fejezte ki múlt heti görögországi nyaralása miatt
Gyorsan belátta a hibás döntést.
Szoboszlai gólt lőtt, a Salzburg pontot szerzett
A magyar válogatott játékos a szünet előtt 1-1-re alakította az állást.
Nem gyakorolhatja ügyvédi tevékenységét Czeglédy
Amint az a Vas Megyei Ügyvédi Kamara honlapjáról is kiderült.
Szépen helytállt a Szegedi VE az OSC otthonában
Érvénye­sült a papírforma, az OSC 19–10-re legyőzte a Szegedi VE-t a férfi vízilabda OB I. 1. for­­dulójából pótolt találkozón.