Benkő Zsolt a batidai rászorulókon segített ezúttal

2022.12.18. 08:23

Külterületen osztott lisztet a képviselő

Batida külterületén, a Nagyrét tanyáknál járt szombaton Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. Mindenhova öt kilogramm lisztet vitt adományként, amelyet a Magyarok kenyere program keretében kapott.

Munkatársunktól

2020 óta jut liszt a Magyarok kenyere programból a vásárhelyi külterületi lakosságnak. Illusztráció: Csapó Balázs/MW

Fotó: Csapó Balázs

Az útviszonyok miatt gyalogosan járta Batida külterületét Benkő Zsolt önkormányzati képviselő szombaton. A közösségi oldalán közzétett videójában elmondta, hogy a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés keretében a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület segítségével 2 mázsa lisztet hozott el a szegedi malomból, és ennek szétosztásával tudja segíteni a Hódmezővásárhely külterületén élő rászorulókat, többgyermekes családokat, illetve egyedülálló nyugdíjasokat.

Szombaton egyedülálló nyugdíjasokat keresett fel, háztartásonként 5 kilogramm lisztet adott át, hogy ezzel is segítse advent idején a rászorulókat.

– Úgy gondolom, kötelességem megköszönni a vásárhelyi és környékbeli gazdálkodóknak, akik a nyár folyamán a Magyarok kenyere ajánlottak fel búzát, segítségükkel tudunk most jelen pillanatban segíteni – közölte a képviselő.

Gyalog vitte Batida külterületén házhoz az adománylisztet a képviselő. Fotó: Benkő Zsolt Facebook-oldala
Gyalog vitte Batida külterületén házhoz az adománylisztet a képviselő. Fotó: Benkő Zsolt Facebook-oldala

Benkő Zsolt egyébként tavaly is segédkezett az adományok szétosztásában. Akkor a Délmagyarországnak elmondta, hogy 2020-ban kaptak először lisztet a Magyarok kenyere programból, akkor és tavaly is a leghátrányosabb helyzetű külterületi lakosságot támogatták.

Ahogy megírtuk, míg 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már 1000 tonna búza gyűlt össze a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés keretében. Természetesen megyénkben is gyűjtötték a búzát, hét településen búzagyűjtő napot is tartottak.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!