Felszámolnák a politikai tanácsadói állásokat

2021.02.08. 16:32

Csődbiztost neveztetne ki a vásárhelyi Fidesz

A polgármester rossz gazdálkodása miatt Vásárhely lassan fizetésképtelenné válik. A Fidesz helyi képviselői szerint nincs szükség 3 alpolgármesterre, és annyi politikai tanácsadóra sem, mint amennyit foglalkoztatnak. A Fidesz elnapolná a csúszdapark és a kemping, valamint a Kossuth téri WC büfévé alakítását is – derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.

Kovács Erika

- Márki-Zay Péter a múlt héten elismerte, hogy a várost csődbe juttatta. A polgármester bűnös gazdálkodása miatt Vásárhely lassan fizetésképtelenné válik

– mondta Cseri Tamás képviselő.

A gazdálkodásért a polgármester a felelős

- A 2021-es költségvetést jelenleg 600 millió forint veszteséggel tervezik. Városunk évek óta nem fejlődik. Márki-Zay Péter a kormányra hárítja a felelősséget, holott az önkormányzati törvény szerint a helyi gazdálkodásáért a polgármester a felelős. Akik követik a híreket, tudják, hogy Hódmezővásárhely az elmúlt 3 évben folyamatosan a csőd szélén táncolt. Miközben a polgármester pár napja sajtótájékoztatón beszélt Vásárhely katasztrofális pénzügyi helyzetéről, néhány héttel korábban az egyik barátját közel 1 milliós fizetéssel vette fel politikai tanácsadónak – mondta Cseri Tamás.

Benkő: A felelőtlen gazdálkodás felügyeletre szorul

- Azt javasoljuk, hogy a közgyűlés hozzon döntést csődbiztost kinevezéséről. A felelőtlen gazdálkodás ugyanis felügyeletre szorul

– hangsúlyozta Benkő Zsolt képviselő. Felhívta azoknak a vállalkozásoknak, cégeknek a figyelmét, amelyek szerződésben állnak a várossal, hogy előállhat az a helyzet, hogy az önkormányzat nem tud fizetni a beszállítóinak.

Cseri Tamás (balról) és Benkő Zsolt képviselők szerint a kialakult pénzügyi helyzetben a tervezett fejlesztésekre nincs lehetőség. Fotó: Kovács Erika

Soknak tartják a 3 alpolgármestert

- Ha nem kérnek csődbiztost, akkor is konkrét lépéseket kell tenni. A Fidesz vásárhelyi szervezete azt javasolja, az önkormányzat csak a kötelező feladatokat lássa el. Nincs szükség 3 alpolgármesterre, elegendő lenne egy is. Vizsgálják felül a városi cégek vezetőinek bérét, szüntessék meg a felügyelőbizottsági kifizetőhelyeket. A városházán lévő nagy létszámú politikai tanácsadó-hálózatot számolják fel. Javasoljuk, hogy szüntessék meg a megközelítőleg 70 millió forintból működő, propaganda célokat szolgáló médiacetrumot is. Mivel számos feladat elkerült az önkormányzattól, vizsgálják meg, szükség van-e a jelenlegi dolgozói létszámra.

Benkő Zsolt szerint a tervezett fejlesztésekre sincs lehetőség. El kell napolni a csúszdapark és kemping építését, jelenleg nincs szükség a parkolórendszer korszerűsítésére és a Kossuth téri WC-büfé kialakítására sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!