Közélet

2020.06.15. 11:21

Három tortájával is döntős a szegedi cukrász

Ma választják ki Magyarország tortáját, amelyre esélyes Gyuris László alkotása is. A szegedi cukrász a cukormentes kategóriában is érdekelt lesz: ott a hatból két döntős torta is az övé.

T. K.

Vajon a Szegedi Boszorkány lesz-e az ország tortája? Gyuris László a napokban ezt tökéletesítette. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Azt már februárban megírtuk, hogy Magyarország tortája idén lehet, hogy szegedi lesz, Gyuris László szegedi boszorkány nevű alkotása ugyanis a 6 döntős egyike. A napokban azonban az is kiderült, hogy a cukormentes ország tortája versenyben még nagyobb az esélye a győzelemre, ugyanis ebben a kategóriában két édessége került a legjobbak közé. Tavaly a Kicsi Gesztenyével már elhozta az első helyet, így a szegedi cukrász most címvédésre készülhet.

Vajon a Szegedi Boszorkány lesz-e az ország tortája? Gyuris László a napokban ezt tökéletesítette. Fotó: Frank Yvette

– A Csicsíjja egy trendi alapanyagot, a chia-magot tartalmazza, melyet az eperkrémbe kevertünk. Tartalmilag és díszítésében is egyszerűbb, mint a tavalyi torta – beszélt alkotásáról Gyuris László. – A Mogyorócska bonyolultabb, tejszínes mogyoró mousse-szal és liofilizált eperrel. Az ötlet mindkét esetben hamar megvolt, a finomítások azonban még most is tartanak. Ebben a kategóriában nagyon nehéz tökéleteset alkotni, hiszen egyszerre kell megfelelni a zsűrinek, a dietetikusnak és annak, hogy aztán keresett legyen a közönségnek is – fogalmazott a mestercukrász, aki azonban az elmúlt napokban kizárólag a Szegedi Boszorkány tökéletesítésével foglalkozott. Ma lesz ugyanis a Magyarország Tortája döntője, és bár a kihirdetéssel július végéig várnak, most dől el, melyik édesség képviseli egy évig a hazai cukrászat elitjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!