Elárvult autók sorakoznak a Szamos utcában

Néhány száz méteren belül há­­rom, meglehetősen leromlott ál­­lapotú, magára hagyott autót találtuk Tarjánban a Szamos utcában, és egy mellette lévő parkolóban. A kocsik közül kettőn még a rendszám is rajta van, tehát elvileg ki lehetne deríteni, hogy kié, mégsem foglalkozik ve­­le senki, legalábbis a környéken élők szerint.

Egy asszony elmondta, hogy a kocsik már hosszú hónapok óta ott állnak, és napról napra rosszabbul néznek ki. Azon túl pedig, hogy rondák, foglalják az amúgy is kevés parkolóhelyet a lakótelepi övezetben. Tehát mindenkinek az lenne az érdeke, hogy elvigyék a kocsikat, csakhogy az nem annyira egyszerű.

– A rendőrség jogosult a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművet elszállíttatni, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot ve­szélyezteti – közölték lapunkkal korábban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnál. Megkerestük szintén korábban az SZKT-t. Majó-Petri Zoltán elmondta, hogy ha a gépjárművet közterületen, de nem a fizetőparkolási övezet részét képező helyen tették le, akkor nem tudnak mit csinálni vele.

Parkolóhelyet foglalnak a magukra hagyott kocsik. FOTÓ: FRANK YVETTE

– A járműveket közhasználatú zöldterületen történő várakozás miatt jogszabályi felhatalmazás hiányában nincs lehetőség elszállítani – írta a büntetési té­teleket is teljeskörűen felsoroló válaszában a polgármesteri hi­­vatal sajtószolgálata, hozzá­téve, hogy akkor sem, ha az ha­tósági jelzéssel rendelkezik, de műszaki vizsgája már lejárt.

A közhasználatú zöldterületeken várakozó autók tulajdonosaira 5–50 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabhatnak ki, de ezek szerint, aki „csak” parkolóhelyet foglal, azt bármeddig megteheti.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
Fidesz-KDNP: Gyurcsány Ferenc pártja ismét szembefordul a magyar érdekekkel
Nem akarják, hogy a magyar gazdaságot erősítő fejlesztési források érkezzenek Magyarországra – jelentette ki Hollik István.
Újabb gyermek vállalására ösztönöz a Testvér-füzet
A kiadványt a védőnői szolgálat segítségével juttatják el minden Magyarországon megszülető gyermek szüleihez.
Lerúgták a nótát
A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel.
Pérezé az első szabadedzés
A Racing Point mexikói pilótája mögött Max Verstappen autózta a második legjobb időt, míg harmadikként Valtteri Bottas zárt.
Tábor az ifjú drónpilótáknak
Kinect játékok, virtuális pingpong, foci, drónok és méhecskerobotok programozása.
Már várja a látogatókat a Fonó új, szabadtéri színpada
A régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad.