Hallgassa élőben!
Fotó: Frank Yvette

Fiatalos, érzékenyítő musical a Tisza partján

Vidám és komoly témák egyvelegéből gyúrt össze egy drogprevenciós, érzékenyítő előadást SQUAD – A banda címmel a Pinceszínház állandó szerzőpárosa, Varga Bálint és Janik László.

Vidám és komoly témák egyvelegéből gyúrt össze egy drogprevenciós, érzékenyítő előadást SQUAD – A banda címmel a Pinceszínház állandó szerzőpárosa, Varga Bálint és Janik László. A középpontban néhány művészi hajlamú középiskolás áll, mind-mind tehetségesek, és keresik önmagukat, valamint azt, hogy mit mutassanak belőle egymásnak, a családjuknak, a világnak. Szeptember 17-től kezdve három estén át lesz látható a produkció a Szegedi Vízi Színház színpadán.

– A színház szerzőpárosa ismét egy ifjúsági ősbemutatót hozott létre, ennek már hagyománya van nálunk. Ilyen volt például Kemény kalap és krumpli orr is, ami elég szép utat járt be, a Szarvasi Vízi Színházban megkapta a legjobb előadásnak járó díjat. A mostani előadás azokra a gyerekekre íródott, akik pici gyerekkoruk óta részesei a színháznak – mondta el Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház ügyvezető igazgatója.

Pénteken 20 órától tekinthető meg a SQUAD – A banda. Fotó: Frank Yvette

Az ifjúsági musical néhány tehetséges kamasz története, akik drámatanárnőjük távollétében nagy fába vágják a fejszéjüket, és titokban zenekarrá szervezik magukat. Janik László elárulta, egy ködös őszi, téli estén jött az előadás ötlete, és kifejezetten a fiatalokra szerették volna formálni.

– Mint egy jó dráma írása során. Fogtunk jó karaktereket, azokat összeráztuk, és egy jó történet lett belőle. Ugyanakkor a zenedramaturgiával igen sok dolgunk volt – tette hozzá.

Varga Bálint szerint is nehéz feladat volt a zene létrehozása, mert mindenképp a mai kor zenei kifejezésvilágát és nyelvezetét szerették volna megjeleníteni, viszont ilyet még sosem csinált, az eddigiektől eltérően egy teljesen új hozzáállásra volt szüksége.

Hozzászólások

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator
Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai Wine Spectator bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.
Orbán Viktor: Az elüldözött egyetem Budapesten
Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 13. című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.
Vasárnap változóan felhős idő várható
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között alakul.
Teljes kudarc a baloldali előválasztás első napja: csak hétfőn folytatódhat a voksolás
A szervezők „ismeretlen eredetű tömeges terhelésre” hivatkoznak.
Orbán Viktor: egyre többen dolgozunk!
A Gyurcsány-féle, munkáról lebeszélő gazdaságpolitika helyett munkaalapú gazdaságot építettünk föl – mondta a kormányfő.
Ezzel a tévével a Louvre mesterművei a szobánkba költöznek
A Samsung bejelentette legújabb, a párizsi Louvre múzeummal közös együttműködését.