Hallgassa élőben!

Grezsa István: az eddiginél jóval nagyobb szabású tervek bontakoztak ki a kórházfejlesztésével kapcsolatban

Grezsa István hódmezővásárhelyi független polgármester jelölt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az általa meghirdetett egymilliárd forintos önkormányzati forrásból finanszírozott kórházfejlesztési programjánál sokkal nagyobb szabású terv bontakozott ki az elmúlt hetekben.

A hotelszolgáltatás számára új kórházi szárny, a néhány éve felépített szakrendelőre két új emelet épülhet Hódmezővásárhelyen. Utóbbiban a gyermekosztály kapna helyet. Erről Grezsa István, hódmezővásárhelyi önálló polgármester-jelölt beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján.

– Július 8-án, amikor bejelentettem az indulásomat, egyúttal városi konzultációt is hirdettem a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban. 5124-en töltötték ki a kérdőívet, és a válaszadók 96 százaléka gondolta úgy, hogy az önkormányzat is nyújtson segítséget az állami intézmény fejlesztésébe – mondta Grezsa István.

Emlékeztetett, hogy a rendszerváltozás óta mintegy 12 milliárd forint értékű fejlesztés történt a vásárhelyi kórházban. – Sok minden jó, például a műszerezettség vagy a műtőblokk, de az úgy nevezett hotelszolgáltatási rész magán viseli a régi idők nyomait még több helyen – jegyezte meg.
Grezsa István arról is beszélt, hogy a konzultáció meghirdetése után több álhír is szárnyra kapott. Ezek egyike, hogy luxuskórtermek épülnének. Ezt Márki-Zay Péter polgármester is terjesztette a Grezsa konzultációja után nem sokkal meghirdetett városi konzultációjában.

– Az Erzsébet kórház vezetésével és a fenntartóval is tárgyaltam. Örömmel jelenthetem be, hogy az általam megígért fejlesztésnél jóval nagyobb szabású terv bontakozott ki az elmúlt hetekben. A Modern Városok programban olyan egészségügyi fejlesztés maradt el, ami az elmúlt másfél év politikai iszapbirkózása helyett akár már épülhetne is. 2017-ben háromoldalú megállapodás köttetett a korábbi városvezetés, a Honvédelmi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között. Ennek eredményeképpen a kórházunk főépületéhez építjük meg a kórházi konzultáció során megígért új kórtermeket. A néhány éve elkészült új szakrendelő épületére két új emelet építésével egy teljesen új gyermekosztályt alakíthatunk ki, a két új épületet pedig folyosóval kötjük össze. Egy mágneses rezonancia, azaz MRI készüléket is telepítünk a kórházba – sorolta.
A polgármester-jelölt szerint a régi, Zrínyi utca felőli véradót el kellene bontani, a helyén egy parkot terveznek kialakítani. A jelenlegi gyermekosztály területén pedig egészségügyi humánerőforrás fejlesztő központot alakítanak ki.

A sajtótájékoztatón részt vett Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója is, aki hangsúlyozta, nincs annál fontosabb, minthogy a betegek ellátását minél magasabb szinten biztosítsák.

Újságírói kérdésre Grezsa István elmondta, a Modern Városok programban a kórházfejlesztésre 4 milliárd forint áll rendelkezésre, ám mivel két évvel ezelőtt kötött a város és a kormány erről megállapodást, mindenképpen újra kell tárgyalni, részint az építőipai áremelkedések miatt.

Hozzászólások

Gyurcsány szivárogtathatta ki az őszödi beszédet, de elszámította magát
A napvilágra került titkosszolgálati dokumentumokból és más tényekből viszonylag pontos kép bontakozik ki arról, mi volt a hangfelvétel útja.
Elérheti a bruttó félmillió forintot is az átlagfizetés
Az idei és a jövő évi béremelkedések hatására 2022 második vagy harmadik negyedévében akár bruttó 500 ezer forintot is hazavihet egy alkalmazott.
Tóth Gabi kivételt tett és megmutatta: kiköpött Krausz Gábor a kislányuk, Hannaróza
Az énekesnő csak ritka esetekben készít fotót a kislányáról, így néz ki most a csöppség.
MITEM: oidipuszi vakság a színházi találkozón
Nem az idei az első politikai botrány a MITEM-en.
Nyert az orosz kormánypárt
A szavazatok felének összesítése alapján megőrizhette alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország a parlament alsóházában.
2021.09.20.