Hallgassa élőben!

Új cég javítja már az utcai lámpákat Makón

Sok panasz volt az utóbbi években Makón a pislákoló, elsötétülő utcai lámpákra, illetve arra, hogy nehézkes a hibabejelentés. A város most új céggel szerződött a közvilágítás karbantartására – mi már próbára is tettük.

Nemrégiben a makói önkormányzat honlapján feltűnt egy új ikon, amire kattintva az ember bejelentést tehet, ha gond van a közvilágítással. Éppen kapóra jött, mert a hétvégén nem világított a házunk előtt lévő lámpa. Az ikonra kattintva – kipróbáltuk, okostelefonon is működik – megnyílik egy hibabejelentő lap. Itt néhány adatot kell megadni – hol a lámpa, mi a probléma vele –, illetve egy e-mail-címet kell megadni, ahová visszajelzést küld a társaság.

A hétvégén bejelentett utcai lámpa már hétfőn működött. Fotó: Szabó Imre

Az ikon rögtön a nyitóoldalon található, amellett, amelyiknek a segítségével a régóta közterületen hagyott autók elszállítását lehet kérni. Ez utóbbiról is írtunk nemrégiben.
– A közvilágítás karbantartására az önkormányzat ősz óta egy új vállalkozással áll szerződésben – tudtuk meg Zsámboki Zsolttól, a polgármesteri hivatal műszaki csoportvezetőjétől. A cég a fővárosi székhelyű PLH Közvilágítás Kft., amely honlapja szerint 400 önkormányzat számára biztosítja az utcai lámpák üzemeltetését és karbantartását. Ez a napi gyakorlatban 100 ezer lámpatest felügyeletét jelenti. A hibabejelentést egyébként nemcsak online, hanem telefonon is meg lehet tenni az
(1) 457-0575-ös számon.

Az általam tett hibabejelentésről szinte azonnal visszajelzést kaptam a megadott e-mail-címre. Ezen a bejelentésen státuszaként az szerepelt, hogy új. Még kedden délután is – ám ami ennél sokkal fontosabb: a lámpa már hétfőn este is világított.

Hozzászólások

Belgiumban megtiltják a nem elengedhetetlen célból történő utazásokat
Január 27-től a beutazókat és az országból kiutazókat csak érvényes indokkal engedik át az országhatáron.
Több halálesetet okozhat a vírus új brit variánsa
A vizsgálati eredmények alapján az eddig kidolgozott vakcinák az új vírusváltozattal szemben is ugyanolyan hatékonyak.
Napokig várta beteg gazdáját a kórház előtt egy kutya (videó)
Az agyembóliával kezelt török férfi lánya többször is megpróbálta hazavinni a kutyát, de az mindig megszökött és visszatért a kórházhoz.
Kidobta a barátnője, még aznap lottómilliárdos lett
Ugyanaznap élte meg a poklot és a mennyet a férfi.
Az AstraZeneca 60 százalékkal csökkenti az EU-nak szánt szállítmányokat
A cég március végéig mintegy 80 millió adag védőoltást tervezett szállítani az EU 27 tagországának.
Hopp Csilla ügyvédje: nem hagyom, hogy egy gyászoló anyát újra a helyszínre rángassanak!
Újra kisfia elvesztése helyszínére rángatnák Hopp Csillát. Ügyvédje nem engedi, hogy az asszony újra összeomoljon.