Pünkösdi forgatagba várják a családokat

2021.05.13. 15:07

Júniustól indulnak a városi programok

Ebben a hónapban még nem tervez nagy rendezvényt a csongrádi Művelődési Központ, de júniustól már beindul a kulturális élet a városban. A gyermeknapot még nem, de a pünkösdi forgatagot már meg tudják rendezni, és az év legjobban várt eseményei, a Csongrádi Napok és a Borfesztivál sem maradnak el.

M.A.

Augusztusban a boré lesz a főszerep. Megválasztják a város és a közönség borát, majd megtartják a borfesztivált. Archív fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Az aktuális járványügyi rendelkezéseket figyelembe véve szervezzük a programjainkat. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a városi gyereknapot idén még nem tartjuk meg, annak forrásait átvisszük a következő évre. Az első rendezvényünk a belvárosi pünkösdi forgatag lesz, ahol családoknak szóló programokkal várjuk majd az érdeklődőket júniusban – tájékoztatta lapunkat Hörömpöliné Víkor Katalin, a csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria megbízott igazgatója.

Mint megtudtuk, Bokros és a bökényi városrész sem marad program nélkül. Bokroson a Tisza vidéki Amatőr Alkotók Tárlata nyílik meg június 9-én, a Bökényben pedig a tavaly nagy sikerrel debütált művészeti napokat folytatják majd.

Augusztusban a boré lesz a főszerep. Megválasztják a város és a közönség borát, majd megtartják a borfesztivált. Archív fotó: Majzik Attila

A kulturális intézmény vezetője elmondta továbbá, a júliusi szabadtéri programok gerince a Csongrádi Napok programsorozat lesz, ahol fellép majd mások mellett az Experidance együttes is.

A galériában Aranyi Sándor festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők júliusban, a hónap végén pedig a Plein Air záró kiállítását tartják a kulturális térben.

Augusztusban a boré lesz a főszerep Csongrádon, 7-én a város és a közönség borát is megválasztják, 19-étől 22-éig pedig a Borfesztivált ünneplik majd. Ezzel kapcsolatban Víkor Katalin elmondta, mivel a tavalyi rendezvényt a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani, ezért ugyanazokkal a fellépőkkel készülnek, mint akikkel az előző évben megállapodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!