Középpontban a tehetséggondozás

2021.07.30. 16:57

Szeptemberben megnyílik az MCC szegedi központja

A régi Bartók Béla Művelődési Központ felújítás alatt álló épületében tartott sajtótájékoztatót a Mathias Corvinus Collegium. A belső munkálatokkal jól haladnak, így szeptemberben Szegeden is elindulhat az MCC Fiatal Tehetség Programja.

Munkatársunktól

Orbán Balázs és Szabó Gábor az MCC és az egyetem együttműködéséről beszélt. Fotó: Török János

A rendezvényen Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke és Asztalos Kata regionális képviselet-vezető nyilatkozott a szegedi tehetséggondozó központról, és az ősztől elérhető képzésekről. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke pedig beszédében kiemelte, hogy az új szegedi központ a közösségszervezés ideális színterévé válhat.

– A szegedi és a Csongrád megyei tehetséges fiatalok új otthona, egy tehetséggondozási központ lesz néhány éven belül a Bartók Béla Művelődési Ház korábbi épülete

– jelentette ki Orbán Balázs.

Az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, az ingatlan felújítását követően tudnak majd tanulni a diákok az épületben, számukra tíz éves kortól az egyetemig, sőt azon is túl kínálnak képzéseket. Céljuk mindamellett az épület régi pompájának visszaállítása. Hozzátette, azzal, hogy tehetséggondozó centrumokat hoznak létre, az MCC felújítja, megóvja a nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú épületeket.

Orbán Balázs és Szabó Gábor az MCC és az egyetem együttműködéséről beszélt. Fotó: Török János

Orbán Balázs a tájékoztatón beszélt arról is, hogy aláírás előtt áll az MCC és a Szegedi Tudományegyetem között egy mindkét fél számára előnyös együttműködési megállapodás. A miniszterhelyettes elmondta, az egyetem és az MCC céljaikat tekintve természetes partnerek, hiszen minden szegedi MCC-s a SZTE hallgatója is lesz.

Szabó Gábor beszédében hangsúlyozta, a hallgatók is rendkívül sokat profitálhatnak az együttműködésből. Az ő érdekeiket szolgálja például a nemzetközi együttműködések közös kialakítása, nemzetközi partnerhálózatuk közös és kölcsönös fejlesztése.

Asztalos Kata regionális képviselet-vezető elmondta, hogy a szegedi központ szeptembertől nyitja meg kapuit a tehetséges fiatalok előtt. A városban ősztől elérhető a Fiatal Tehetség Program, a Középiskolás és Egyetemi Program (EP) is.

A képviselet-vezető kiemelte: az EP első állomására, a Juniorképzésre augusztus 3-ig jelentkezhetnek azok a diákok, akik az egyetem nappali tagozatos hallgatójaként kezdik meg tanulmányaikat. Legfőbb céljuk, hogy a diákok biztos tudással, széles látókörrel és felelős döntésekkel indulhassanak el a felnőtté válás útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!