Közlekedés

2019.10.24. 12:15

Újabb kerékpárút épült Domaszéken

Újabb kerékpárútszakasszal gazdagodott Domaszék, a nyomvonal egyik végpontja a már meglévő kerékpárút, amely az 55-ös számú főút mentén fut, a másik pedig a községi óvoda és az általános iskola.

Kovács András

Domaszék bicikliút 2019.10.22. képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Torok Janos

A beruházás fontos és költséges része volt a kerékpárút biztonságos átvezetése a bajai úton a Rózsakert vendéglőnél. Javult a nyugati településrész, az „új osztás” közlekedése, és a község központjának kerékpáros összeköttetése.

Biztonságosabban kerékpározhatnak a domaszékiek. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– A Domaszéken belüli szakasz építése két részre oszlott, a Deák Ferenc és az Arany János utcában kerékpárutat, a Juhász Gyula és a Petőfi Sándor utcában kerékpársávot alakítottunk ki – válaszolta érdeklődésünkre Sziráki Krisztián. A polgármester hozzátette, természetesen az érintett részeken az útburkolat felújítása is megtörtént.

Az 1095 méteres szakaszból 450-en kerékpársáv készült, a többit kerékpárútként építették meg. A beruházáshoz kapcsolódóan a domaszéki önkormányzat 69 millió forintos támogatásban részesült, ehhez jött még 25 millió forint községi önerő. Mindez az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével valósult meg. A kivitelezést a közbeszerzésen helyi cég, a domaszéki P+P Gép Kft. nyerte, a vállalkozásnak sikerült tartania a kitűzött határidőt. Az volt a cél, hogy még a hideg beállta előtt befejeződjenek a munkák, és ezt teljesítette a vállalkozás.

Domaszék jól kapcsolódott az 55-ös főút felújításához, ám nem a község adóssága, hogy eddig nem sikerült a sztráda felett átvezető kerékpáros-forgalmat biztonságos mederbe terelni.

– Mindenki szembeütközik ezzel, a szegedi és a mórahalmi biciklista is, ám a beruházásban a Magyar Közút az illetékes – mondja a polgármester, hozzátéve, tudják, hogy a kerékpároshíd lenne az optimális és végleges megoldás, ám ennek költsége százmilliós nagyságrendű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!