Szeged

2021.09.10. 18:10

Újszülött hajthatja álomra a fejét a vándorbölcsőben

Kisgyermekes családhoz került a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vándorbölcsője. A szerencsés nyertes a Somogyi-könyvtárban vehette át Marci nevű unokájának a kiságyat.

Munkatársunktól

Fotó: Kuklis István

Immár ötödik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azt a vándorbölcsőt, ami pénteken a szegedi Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárából kerülhetett egy újabb kisgyermekes családhoz.

Gesztes Olympia, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom projektvezetője lapunknak elmondta, a mozgalom azért jött létre, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek. Hozzátette, hogy több gyermeket terveznek a fiatalok, mint amennyi a világra jön. – Ezért olyan rendezvényeket szervezünk és tevékenységet folytatunk, amely megmutatja, a gyermekvállalás egy csodálatos dolog és ebben igyekszünk segítséget nyújtani a fiatalok számára – fogalmazott Gesztes Olympia. A Vándorbölcső mozgalom már a kezdetektől jelen van, az első kiságyat az Ágymester Manufaktúra ajánlotta fel, mellyel évek óta járják az az országot.

A szegedi vándorbölcső két éve indult el különleges és szívet melengető útjára, amelyet egy háromgyermekes család adott át a mozgalom számára.

A bölcsőn egy kék és egy rózsaszín zászló is volt. Ezek azt szimbolizálják, egy új élet költözött közénk. Fotó: Kuklis István

Pénteken az ötödik babához került a bölcső. Azok a szülők, akik szerették volna elnyerni gyermekük számára a kiságyat, online, illetve a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában is leadhatták jelentkezésüket. Idén Ozsvárt Máriára és pici unokájára, Marcira mosolygott a szerencse. Így az apróság 4-6 hónapig hajthatja álomra a fejét a bölcsőben.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának közösségi oldalán folyamatosan várják a jelentkezőket, így amikor a bölcső fölszabadul, egy újabb jelentkező család kaphatja meg a kiságyat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!