Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

15 éves magyar fiú tűnt el a Murában

A keresést vasárnap délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak - sikertelenül. A fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban.
Eltűnt egy magyar fiatal szombaton a Mura folyóban Ausztriában, sikertelen keresését a stájerországi rendőrség bejelentése szerint vasárnap délután beszüntették a hatóságok.

Az osztrák közszolgálati média (ORF) közlése szerint a fiút szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A 15 éves fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Szombaton egy Mura menti biciklitúrán vett részt hozzátartozóival, és útközben hűsölni akart a folyó vizében.

A rendőrségi közlemény szerint a fiatalt, aki nem tudott úszni, egy áramlat elsodorta. Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. A fiú lánytestvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni.

A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból vezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt fiú után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott.

A keresést szombat éjszakára felfüggesztették, vasárnap korán reggel azonban tovább folytatták.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a keresést délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak - sikertelenül. A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette.

A Mura mélysége ezen a szakaszon kettő és öt méter között van, néhol azonban a nyolc métert is elérheti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalép a korrupciógyanúba keveredett román kormányfő

Amíg nem sikerül ártatlanságát bebizonyítania visszalép Szociáldemokrata Pártban betöltött elnöki… Tovább olvasom