Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

78 milliárd eurót költ 2022-ig Németország migrációs kiadásokra

Ebből 31 milliárd eurót arra szánnak, hogy leküzdjék a migrációt kiváltó alapvető okokat, amelyek az embereket otthonaik elhagyására, Európába vándorlásra ösztönzik.
Németország várhatóan mintegy 78 milliárd eurót (24 725 milliárd forintot) fordít 2022-ig a migrációval kapcsolatos kiadásokra, köztük 31 milliárd eurót arra, hogy leküzdje a migrációt kiváltó alapvető okokat, amelyek az embereket otthonaik elhagyására, Európába vándorlásra ösztönzik - adta hírül a Der Spiegel német hetilap szombaton.

A hetilap a német pénzügyminisztérium dokumentumát idézi, amely mintegy 70 millió eurós szövetségi kiadásokkal számol 2022-ig, és további nyolcmillió euróval, amelyet a szövetsági kormány biztosít a tartományoknak és a helyi közösségeknek költségeik fedezésére 2021-ig. A migránsokra fordított szociális kiadások a tervek szerint mintegy 21 milliárd euróra rúgnak 2022-ig, 13 milliárdot terveznek fordítani nyelvtanításukra és a társadalomba való integrálásukra. A menekültek regisztrálása, elhelyezése 5,2 milliárd euróba fog kerülni a számítások szerint.

Németország jelenleg egymillió migráns integrálásán munkálkodik, akik 2015-16-ban érkeztek az országba Angella Merkel kulcsfontosságú döntése nyomán, amely megingatta a német kancellár népszerűségét. A döntés népszerűtlensége segítette a szélsőjobboldali euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) pártot abban, hogy a tavaly szeptemberi parlamenti választásokon bejussanak a Bundestagba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iráni atomprogram - Teherán óvatosan fogadja az EU kötelezettségvállalását

Konkrét intézkedéseket vár az európai országoktól Irán, hogy eldönthesse, megmenthető-e az… Tovább olvasom