Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

A rendőröket védi Németország

A rendőrök fokozottabb védelmére tesznek erőfeszítéseket Németországban.
Erről állapodtak meg előzetesen csütörtökön Hamburgban a tartományi belügyminiszterek, akik a szövetségi kormány belügyminiszterével, Thomas de Maiziere-rel kezdtek kétnapos tanácskozást.

A konferencia egyik fő témája a rendőrök védelme volt. A rendőrség alkalmazottait ugyanis az elmúlt hónapokban rendkívül sok, súlyos sérülésekkel járó támadás érte mindenekelőtt szélsőséges tüntetők, valamint futballhuligánok részéről. A rendőröket ért támadások heves bírálatokat váltottak ki, és sokan a hatósági személyek fokozottabb védelmét követelték.

Értesülések szerint a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyi tárca vezetője ennek nyomán állapodtak meg előzetesen arról, hogy a rendőrök elleni támadásokat a jövőben három évig terjedő börtönnel büntetik. A végső döntés péntekre várható. Előzőleg kiszivárgott: a konferencia résztvevői nem értettek egyet a szövetségi igazságügyi miniszter, a szabad demokrata Sabine Leutheusser-Schnarrenberger "szigorító" javaslatával, amelyet túl liberálisnak tartottak.

Németországban az elmúlt időszakban a rendőrök a különböző szélsőbal-, illetve szélsőjobboldali csoportok tagjai által elkövetett atrocitások célpontjaivá váltak. A tüntetők több esetben úgy támadtak a rendőrökre, hogy azok előzetesen semmi fajta beavatkozást nem hajtottak végre. Az ország több stadionjában a futballhuligánok ugyancsak számos esetben rendőrökre támadtak.

Hadat üzentek a belügyminiszterek az úgynevezett rockerbandáknak, mindenekelőtt a hírhedt Hells Angels (Pokol angyalai) és a Bandidos (Banditák) elnevezésű motoros bandáknak. A szóban forgó két csoport az elmúlt években rettegésben tartott több várost, mert egymással folytatott harcuknak a békés lakosság körében is voltak áldozatai. Az egymás elleni támadásokban több bandatag életét vesztette, sokan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A feketeruhás, a szervezett bűnözéssel, a kábítószer-kereskedelemmel és a prostitúcióval szorosan összefonódott bandák a rendőröket sem kímélték.

Értesülések szerint a miniszterek megállapodtak abban, hogy tárgyalásokat kezdenek a különböző rockerbandák betiltásáról. Mindezen az a tény sem változtatott, hogy a Hells Angels és a Bandidos a konferencia előestéjén látványosan elásta a csatabárdot, és a nyilvánosság előtt békét kötött egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutáns gomba veszélyeztetheti a világ búzaellátását

A búzára veszélyes Ug99 nevű gomba négy új törzsét azonosították tudósok, akik állítják: a mutánsok… Tovább olvasom