Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Amerika katonai diktatúra lesz

Barack Obama túl okos saját népéhez képest, de "a rothadó" Amerikából úgyis nemsokára katonai diktatúra lesz - így foglalható össze Gore Vidal véleménye hazája jelenlegi kilátásairól.
Az amerikai regény- és esszéirodalom ma is nagy politikai befolyással bíró veterán fenegyereke, John F. Kennedy néhai elnök személyes barátja londoni tartózkodása során a The Timesnak adott interjút. Ebben kifejtette: már sajnálja, hogy a tavalyi elnökválasztási kampányban nem Hillary Clintont - a jelenlegi külügyminisztert -, hanem Obamát támogatta.

Vidal az azóta megválasztott elnök hibájául rója fel, hogy "hisz a tábornokoknak". Obama hosszú ideje a legintelligensebb amerikai elnök, ám "tapasztalatlan ... a katonai ügyeket pedig egyáltalán nem képes megérteni". Úgy tesz, mintha Afganisztán lenne "a varázserejű talizmán: ha azt megoldjuk, megoldjuk a terrorizmust is" - mérgelődik a 86 éves író, a mindenkori amerikai politika kemény kritikusa.

Obama emellett "a Republikánus Pártról is azt hiszi, hogy az egy párt, holott az valójában gyűlöletre, vallásos és faji gyűlölködésre alapuló gondolati közösség, mint a Hitlerjugend...".

Gore Vidal hasonlóan sommás ítéletet fogalmaz meg Obama egészségügyi reformtervéről is. "Elb...ta" - idézi az író véleményét gondosan kipontozva a The Times. "Nem tudom, hogy csinálta, mert az ország akarta (a reformot) ... de ebből már nem lesz semmi".

A dühös irodalmár szerint államcsínnyel ért fel, amikor 2000-ben az amerikai Legfelsőbb Bíróság "intézte el az ország legostobább emberének, (George) Bushnak a kiválasztását (az elnöki posztra) ... megválasztás helyett".

Obama problémája viszont az, hogy "túlképzett ... és nem ismeri fel, mennyire sötét, tudatlan a közönsége". Vidal még hozzáteszi: az "intellektuális osztály nélküli" Amerika "sírnivaló ütemben rothad ... és meglehetősen hamar katonai diktatúrává válik, mivel más már nem képes egyben tartani ezt az egészet...".

Olvasóink írták

 • 7. maradando 2009. október 01. 00:56
  „Diktatúra pedig csak akkor lesz,ha HIllary Clinton lesz az ovális szobában az elnöki asztal alatt ! (??)”
 • 6. zoltankis 2009. szeptember 30. 23:54
  „Pedig okosak ám az USA polgárok, de nagyóóóón :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=ilzX-20L6rc

  a másik híres video, feliratokkal:
  http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
  (úgy kezdődik, mondj egy országot U betűvel. Válasz: Yugoszlávia DDD:)”
 • 5. Zejko 2009. szeptember 30. 20:16
  „"Obama problémája viszont az, hogy "túlképzett ... és nem ismeri fel, mennyire sötét, tudatlan a közönsége"

  MENNYIRE IGAZA VAN.

  "intézte el az ország legostobább emberének, (George) Bushnak a kiválasztását (az elnöki posztra) ... megválasztás helyett".

  :)

  "intellektuális osztály nélküli" Amerika "

  :) Tetszik ez az ember.”
 • 4. xene@freemail.hu 2009. szeptember 30. 19:42
  „Sajnos ebben van igazság. Az átlag-amerikait nagyon könnyű manipulálni. Ha beindul a háborús propaganda, még Magyarországról is beveszik a cumit, hogy atomfegyvereket gyárt. De még azt sem tudnák, hogy hol van az a Magyarország....”
 • 3. KolompárRómeó 2009. szeptember 30. 19:00
  „Az UFÓ-k pedig elfoglalják Kenyát, Magyarországon pedig bevezetik a Sirius-csillagrendszer fizetőeszközét.”
 • 2. comet 2009. szeptember 30. 18:07
  „"a Republikánus Párt... valójában gyűlöletre, vallásos és faji gyűlölködésre alapuló gondolati közösség, mint a Hitlerjugend...".
  - érdekes gondolat.”
 • 1. klj_54 2009. szeptember 30. 17:54
  „Csak lesz?
  Már az!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátalján rekonstruálják az Árpád-vonal egy részét

Kárpátalja Ökörmezői (Mizshirjai) járásában helyreállítják a második világháború idején a… Tovább olvasom