Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Az oroszok közel 70 százaléka Amerikát tekinti ellenségnek

Felük pedig Ukrajnát is - derült ki a független Levada-központ hétfőn közölt közvélemény-kutatásából.
Az oroszok 69  százaléka ellenségnek tartja az Egyesült Államokat, felük pedig  Ukrajnát is - derült ki a független Levada-központ hétfőn közölt  közvélemény-kutatásából.    

Az Egyesült Államokban ellenséget látó válaszadók tábora tíz év  alatt csaknem megduplázódott. Az ellenségkép-toplista megosztott  harmadik, negyedik és ötödik helyén Németország, Litvánia és  Lettország áll egyaránt 24 százalékkal.  

Az Oroszországgal baráti államnak 46 százalék  Fehéroroszországot, 39 százalék Kínát, 34 százalék Kazahsztánt, 15  százalék Szíriát, 14 százalék pedig Indiát látja.  

A válaszadók 46 százaléka szerint Oroszország nemzetközileg  elszigetelődött, de 53 százalékukat ez nem érdekli.  

17 százalék szerint romlott, 21 százalék szerint viszont javult  Moszkva és Washington viszonya. Az utóbbi érték tavaly májushoz  képest 9 százalékpontos növekedést mutat. 54 százalék semmilyen  változást nem észlelt a kétoldalú viszonyban.  

Az EU-val kapcsolatban a megkérdezettek 14 százaléka érzett  javulást, 21 százalék pedig rosszabbodást a kétoldalú  kapcsolatokban, 53 százalék szerint pedig semmi sem változott.  

A felmérést a Jurij Levada Független Elemzőközpont május  19-22-én végezte el egy 1600 fős mintán, a statisztikai hibahatár  3,4 százalékpont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérdíjat tűzött ki a terrorista vezérek fejére a Fülöp-szigetek elnöke

Manilától 800 kilométerre délre, két hete hirdetett hadiállapotot Duterte. Tovább olvasom