Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Bedrogozva, autóbaleset után temette törmelék alá a férfi az öthónapos babát

A nyomozók közlése szerint drog hatása alatt állt és autóbalesetet okozott az a férfi, aki az erdőben gally- és törmelékkupac alá temetve hagyott egy öthónapos csecsemőt az amerikai Montana államban.
A babát kilenc óra elteltével találták meg a hatóságok, meglepően jó állapotban.

A 32 éves Francis Crowley a nyomozóknak azt mondta, azért hagyta ott a kisfiút, mert az "túl nehéz volt". A férfit kiskorú bántalmazása és veszélyeztetés bűncselekményének elkövetésével vádolják.

A Missoula megyei seriff hivatalát vasárnap este nyolc óra körül értesítették, hogy egy férfi fegyverrel fenyegeti az embereket a Lolo természetvédelmi területen. Elfogták a férfit, aki arról beszélt, hogy autóbalesetet szenvedett és valahol az erdőben el van ásva egy kisbaba.    

Zavarodottsága miatt nem tudott segíteni a baba megtalálásában és nem tudta megmondani, mennyi ideje történt a baleset. Egymásnak ellentmondtak szavai: azt mondta, a csecsemő az út mellett fekszik, majd azt, hogy meghalt és eltemette az erdőben.

A seriff hivatala kutatócsapatot szervezett, hat órán keresztül vizsgálták át a területet. Megtalálták a sérült, de üres autót, majd a környezetében lévő tárgyak - tápszer, pelenka - nyomán eljutottak a csecsemőhöz. Hajnali fél háromkor hallották meg a baba sírását.
    
A kisfiút hason fekve találták meg a gally- és szeméttörmelék alatt, csak egy nedves és szennyezett rugdalózó volt rajta a 8 Celsius-fokos hidegben.
    
"Néhány karcolást és horzsolást szenvedett, de összességében jól van" - mondta megtalálása után Brenda Bassett, a seriff szóvivője. A baba kisebb gallyakat köhögött fel, kiszáradt és éhes volt. 
    
A csecsemő az állami gyermek- és családvédelmi szolgálathoz került.
    
Crowley elismerte, hogy metamfetamint és a fürdősó nevű dizájnerdrogot fogyasztott.
    
A férfi Oregon államból származik, ahol szökevényként tartották számon. Júniusban emiatt elfogták Missoulában, ám akkor végül szabadon engedték. Egyelőre nem tisztázott, milyen kapcsolatban áll a férfi a csecsemővel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A németek nem támogatják a védelmi kiadások növelését

A relatív többséget azok alkotják - 36 százalék mondta ezt -, akik szerint a 1,5 százalék is túl sok. Tovább olvasom