Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Belgrád szerint még idén elkapják Ratko Mladicsot

Egy nemrégiben készült közvélemény-kutatás szerint a szerbek többsége egymillió eurós jutalomért sem adná fel.
A hágai törvényszékkel való együttműködést irányító belgrádi kormánytestület elnöke szerint még idén elkapják a hágai számonkérés elől bujkáló Ratko Mladicsot. Rasim Ljajics a Blic című napilapnak nyilatkozva kijelentette: nagyon meglepődne, ha Mladics nem kerülne kézre az év végéig.

"Nem tudom megmondani, hogy milyen közelségben vagy távolságban vagyunk Mladicstól, de az elmúlt hónapok alapján több okunk van rá, hogy optimisták legyünk" - fogalmazott Ljajics. Hozzátette: a Mladiccsal kapcsolatos információk mennyisége egyre növekszik.

Ratko Mladicsot népirtással, háborús bűnökkel és emberiesség elleni bűntettekkel vádolják a délszláv háborúk ügyében ítélkező Hágai Nemzetközi Törvényszék ügyészei. A boszniai szerbek volt háborús parancsnokát egyebek mellett az 1995 júliusában történt srebrenicai mészárlás és a szarajevói ostrom miatt szeretnék számon kérni a bíróságon.

Múlt év decembere óta a szerb rendőrség számos rajtaütést hajtott végre országszerte, hogy kézre kerítsék a szökésben lévő Mladicsot, ám eddig nem bukkantak a nyomára. Egy nemrégiben készült közvélemény-kutatás szerint a szerbek többsége egymillió eurós jutalomért sem adná fel a hágai vádlottat, aki még mindig nagyon népszerű a lakosság körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orrán csúszva landolt egy repülőgép

Leszállás közben megsérült egy utasszállító repülőgép első futóműve a London City repülőtéren, és a gép végül az orrán csúszva állt meg a kifutópályán. Tovább olvasom