Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Betiltanák a Berlusconi elleni erőszakra szólító honlapokat

Olaszország - Az olasz kormány kedden lépéseket tett azoknak a honlapoknak a betiltására, amelyek erőszakra szólítanak fel Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.
Berlusconit vasárnap támadták meg egy milánói nagygyűlésen, merénylője egy fémszobrot vágott hozzá, megsebesítve őt a száján, orrcsontja eltört és két foga is megsérült.

Roberto Maroni belügyminiszter szerint azóta egymás után születnek erőszakos felhívások az interneten, és ünneplik a kormányfő - egyébként évek óta pszichiátriai kezelés alatt álló - merénylőjét. "Amint az a múltban is megtörtént, Berlusconi elleni erőszakra uszítanak. Az igazságügyi szervek résen állnak, de ezzel párhuzamosan jogalkotói kezdeményezéseket is tervezünk a bűnözésre felbujtó honlapok bezárására" - fűzte hozzá.

A tettes, a 42 éves Massimo Tartiglia rendőrségi őrizetéből küldött Berlusconinak bocsánatkérő levelet, amelyben "gyáva és megfontolatlan" lépésnek nevezte támadását.

A Facebook közösségi honlapon müködő két csoport ellen vizsgálódnak a hatóságok, az egyik neve: "Tíz, száz, ezer Massimo Tartigliát", amelynek keddig 84 ezer tagja lett. A másik neve: "Halál Berlusconira".

A római igazságügyi szervek már megkeresték a Facebook-ot és kérték, hogy adja ki a fenyegetők személyes adatait, ellenkező esetben beperelik. Maroni azt is elmondta, hogy fel akarnak állítani egy internet figyelő szervet, amely jelzi, ha gyűlöletre vagy erőszakra felhívó internetes tartalomra bukkan.

Berlusconi egyébként szerdán hagyhatja el a milánói kórházat, és orvosai tanácsára legalább két hétig távol tartja magát a közügyektől - mondta el háziorvosa kedden.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2009. december 15. 15:56
    „Nekem rémlik, hogy a vagyonos Berlusconi ellen súlyos testi sértés miatt egy eljárás húzuódik már évek óta. Valaki egy cseppecskét rövidített az eljáráson, és a fagyi visszanyalt./A ketrec rázta a majmot/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csador viselésével tiltakoznak az iráni ellenzékiek

A nyugati világban a nők alávetettségének jelképévé vált csadort az iráni ellenzék tiltakozási… Tovább olvasom