Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Bolgár prostituálthálózatot göngyölítettek fel Franciaországban

Tíz kerítőt állítottak elő Bulgáriában, Németországban és Franciaországban július elején, egy kelet-franciaországi prostituálthálózat felgöngyölítése során. A gyanúsítottak 2015 óta több tucatnyi bolgár nőt használtak ki - közölte a rendőrség.
Öt kerítőt Bulgáriában, hármat pedig Németországban vettek őrizetbe nemzetközi elfogatóparancs alapján. Rövidesen Franciaországba szállítják őket, ahol a nancy-i régióközi szervezett bűnözés elleni különleges bíróság (JIRS) vizsgálóbírája elé kerülnek.

Az Annecy közelében elfogott két kerítő ellen "lányok futtatásának súlyosbított esete, emberkereskedelem, bűnszervezetben történő pénzmosás és bűnszervezet létrehozása" miatt emeltek vádat és előzetes letartóztatásba kerültek.

"A bolgár származású fiatal nőknek Franciaországban ígértek állást, Németországban szállásolták el őket, és Strasbourgban, illetve Annecy közelében kényszerítették őket prostitúcióra" - közölte szerdán a különleges bíróság.

A közlemény szerint a nőknek jövedelmük nagy részét vissza kellett fizetniük futtatóiknak, akik Bulgáriában maradtak, de gyakran utaztak Franciaországba vagy Németországba ellenőrizni áldozataikat.

A nyomozás 2015-ben indult meg Strasbourgban, a bulgáriai francia nagykövetség belbiztonsági szolgálatainak információi alapján.

A nyomozásban részt vett a nancy-i különleges bíróságon kívül a bolgár főügyész, a bulgáriai Orjahovo ügyészsége, valamint a német főügyészség, valamint a határokon átnyúló ügyekben a nemzeti nyomozó hatóságok és ügyészségek hatékonyságának növelésére létrehozott Eurojust koordinációs szervezet.

Bulgáriában július elején több mint húsz házkutatást tartottak egyidejűleg Szófiában, Plevenben, Burgaszban, továbbá a németországi Kehlben és Offenburgban, valamint Annecy környékén.

A fiatal nőket, akiket a családjukra történő nyomásgyakorlással, illetve fenyegetéssekkel kényszerítettel prostitúcióra, reintegrációs kezelésben részesítették. 

"A nyomozás tovább folyik a további bűntársak azonosítása érdekében" - közölte a nancy-i bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa

Orbán: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa
Különösen figyelnie kell arra, hogy "amit már végre megteremtettünk magunknak, azt ne veszítsük el"… Tovább olvasom