Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Bostoni robbantás: jelentős segélyt kapnak az áldozatok családjai

A pénzalapban 61 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.
Jelentős segélyt kapnak az áprilisi bostoni maratoni versenyen végrehajtott robbantásos támadás áldozatainak a családjai abból a pénzalapból, amelyben már mintegy 61 millió dollár pénzadomány gyűlt össze - jelentette be az alapot kezelő amerikai jótékonysági szervezet.

A bostoni maratoni futóversenyen április 15-én két pokolgépet robbantott 12 másodperces eltéréssel a Carnajev testvérpár. A robbanások három embert megöltek, több mint 260-at pedig megsebesítettek. A merénylet után néhány nappal az egyik elkövető, a 26 éves Tamerlan Carnajev meghalt a rendőrökkel vívott tűzharcban, míg 19 éves testvérét, Dzsohar Carnajevet súlyos sebesülésekkel elfogták, és tömeggyilkossággal vádolják, amiért akár halálbüntetést, illetve életfogytig tartó elzárást is kiróhatnak rá.

A bostoni polgármesteri iroda, valamint Massachusetts állam kormányzata segélyalapot hozott létre, amelyhez jelentős számban érkeztek pénzbeli felajánlások. Az alap kezelője úgy döntött, hogy az áldozatok és a károsultak családjai maximálisan 2,2 millió dolláros segélyt kaphatnak ebből az alapból. Ekkora segélyt 6 családnak folyósítanak. Tizennégy család 1,2 millió dolláros segélyt kap, míg a támogatottak többségének átlagosan 8 ezer dollár segélyt folyósítanak ebből az alapból.

Az alap kezelője szerint mintegy 250-en kérték, hogy az alaptól pénzbeli segélyt kaphassanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc internetes óriásvállalattól gyűjtöttek információt

A Google-t, a Facebookot, a Yahoo-t vagy a YouTube-ot működtető cégektől is gyűjtöttek be adatokat. Tovább olvasom