Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Csaknem 200 millió amerikai választó személyes adatai rejtőztek egy elfelejtett felhőben

Az adatok kiszivárgásáról az adatbázist megtaláló UpGuard nevű informatikai cég tájékoztatott hétfőn.
Az adatbázist a tavalyi elnökválasztási kampányban a Republikánus Párt használta. Az UpGuard nevű, kiberbiztonsággal foglalkozó cég az Amazon felhőszolgáltatásában bukkant a csaknem 200 millió amerikai adataira.

Az adatbázis neveket, születési adatokat, lakcímeket, etnikai és vallási hovatartozást, választói preferenciákat tartalmaz. Chris Vickery, az UpGuard munkatársa előbb 1,1 terabájt információt töltött le a tárhelyről, és sikerült azt is kiderítenie, hogy a republikánusok választási kampányában dolgozó külsős cégek "hagyták ott" az így bárki számára elérhető adatbázist, anélkül, hogy biztonságba helyezték volna. Vickery további 24 terabájt adatot mentett el, majd az egész ügyet nyilvánosságra hozta. Az adatbázist januárban frissítették utoljára.

A választókról szóló személyes információk mellett több mint kilencmilliárd adat és elemzés volt még a felhőben; ezek főleg választói preferenciákat és választói magatartást modelleztek. Az UpGuard szakértői szerint az adatbázis összeállítói "tehetségesen és elképesztően pontosan" dolgoztak. Egyelőre nem derült ki, hogy hozzáfért-e bárki is a fájlokhoz, mielőtt az UpGuard biztonságba helyezte őket. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medveüldözés a Hargitán - Videó

Medveüldözés a Hargitán - Videó
Gyergyócsomafalva lakott területén hajszoltak autóval egy medvét. Tovább olvasom