Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Dárdával halászó férfit ért cápatámadás Ausztráliában

Dárdával halászó férfit sebesített meg a lábain és a karjain egy nagy cápa az ausztráliai Queensland állam partjainál.
A harmincéves férfi azt állítja, hogy sérülései ellenére sikerült háromszor is megütnie és ezzel elűznie a tengeri ragadozót. Szerinte a cápa háromméteres lehetett.

Ezekben a napokban hemzsegnek a cápák az ausztrál partoknál, a szomszédos Új-Dél-Walesbenben, Sydneytől délre több strand már napok óta zárva tart a cápaveszély miatt.

Egy légi megfigyelést végző szakember azt mondta a Sydney Morning Herald című lapnak, hogy több száz cápát látott a part menti sekély vizekben, köztük három-négymétereseket is.

Új-Dél-Wales államban tavaly 14, köztük egy halálos cápatámadás történt, míg egy évvel korábban csak egyetlen, Queenslandben négy esetről tudnak a 2014. évi hárommal szemben. Országosan 22 cápatámadást észleltek tavaly Ausztráliában. 

A támadások számának növekedését azzal hozzák összefüggésbe, hogy egyre többen űzik a vízi sportok valamely ágát az ausztrál partok mentén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorban álltak az autók az olasz-francia határnál a biztonsági ellenőrzések miatt

A két ország közötti alpesi határátkelőknél a francia hatóságok tüzetes és egyenkénti ellenőrzésnek vetették alá az autókat és utasaikat. Tovább olvasom