Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Diákok csaptak össze rendőrökkel Barcelonában

Franciaország - Több tucat diák és rendőr megsérült csütörtökön, amikor összetűzésbe kerültek Spanyolország második legnagyobb városának egyik egyetemén. A diákok a kormány oktatási reformtervei ellen tiltakoztak.
Az összecsapások szerdán reggel kezdődtek, amikor a diákok csendes tiltakozását akarták félbeszakítani az egyenruhások. 19 diák átmenetileg rácsok mögé került.

Szerda estére újabb tüntetés alakult ki, a korábbi letartóztatások miatt. A diákok szerint ezen ötezren, míg a rendőrség állítása szerint feleannyian vettek részt.

A hallgatók közül 24-en, a rendőrök soraiból 32-en sérültek meg.

November óta rendszeresen tiltakoznak a diákok a barcelonai felsőoktatási intézményben az Európai Unió által kezdeményezett oktatási reformok miatt.

Olvasóink írták

 • 3. PipiczGabor 2009. március 19. 22:04
  „Nekunk mindig jo szimatunk volt ahhoz. hogy olyan dolgokat vegyunk at kritika nelkul, ami nem mindig epp udvozito az orszagukra./Lasd az uj egytemi szisztema./A multban a nagy testver most a nyugati demokraciak a peldakepeink.Egyszer a sajat utunkat kellene jarni.”
 • 2. comet 2009. március 19. 14:41
  „"Franciaország"- hibás GPS pozicionálás. Ott is voltak diák balhék de a Barcelónai Spanyolországhoz kapcsolódik.”
 • 1. comet 2009. március 19. 14:05
  „a bognai rendszer nálunk is bukta mert nincsenek meg a feltételek. Az egyetemek sokszor nem tudják bitosítani az általuk előírt kötelező órákon való részvételt, szükséges kredit pontok megszerzését stb. A tanári szabadság miatt romlott mind az oktatás színvonala, mind az oktatási fegyelem. A TO-k sokszor képtelenek követni a minisztériumot, melynek döntései gyakran következetlenek. Tavaly nyáron több egyetemtől is megvonásra kerültek alapvető tárgyak mesterszintű képzésének lehetőségei a színvonaltalanság miatt. (ELTE, PTE, SZTE)
  Sok diák a kaotikus állapotok miatt nem tudja időben befejezni a tanulmányait ami jelentős töbletköltséggel jár számukra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőgépen szülte meg gyerekét, majd hátrahagyta

Új-Zéland - Egy Új-Zélandra tartó repülőgép WC-jében szülte meg gyerekét repülés közben egy harminc év körüli nő, majd magára hagyta újszülöttjét. Tovább olvasom