Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Drezdában megkezdődött az egyiptomi nő gyilkosának a pere

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg hétfőn Drezdában annak az Oroszországból bevándorolt német férfinak a pere, aki júliusban a városi bíróság épületében több késszúrással megölt egy egyiptomi nőt, annak férjét pedig súlyosan megsebesítette.
A gyilkosság annak idején óriási felháborodást váltott ki a muzulmán országokban, különös tekintettel arra, hogy a tettes nem is titkolta: a bűncselekményt idegengyűlöletből követte el. Ezt erősítette meg a bírósági tárgyaláson a drezdai államügyész is, aki a gyilkosság indítékáról szólva a muzulmánokkal, illetve a nem európaiakkal szemben táplált merő gyűlöletről beszélt.

A bűncselekmény több muzulmán országban - mindenekelőtt Egyiptomban és Iránban - magasra korbácsolta a németellenes indulatokat és számos, Németország elleni tüntetést váltott ki.

Az ügy előzményeihez tartozik, hogy a 28 éves férfi még tavaly egy játszótéren sértegette a férjével és kisfiával 2005 óta Drezdában élő nőt, a többi között terroristának és iszlamistának bélyegezve őt. Felrótta, hogy a nő fejkendőt hord, és azt hangoztatta, hogy semmi keresnivalója nincs Németországban.

A 31 éves Marva el-Serbini feljelentette az őt sértegető férfit, akit a bíróság első fokon pénzbüntetésre ítélt. Az orosz származású Alex W. fellebbezett, majd a fellebbviteli tárgyaláson - idén július elsején - legkevesebb 16 késszúrással meggyilkolta feljelentőjét, aki akkor három hónapos terhes volt. Ezt követően a felesége segítségére siető férjet is megsebesítette.

A férfi 2003-ban érkezett Németországba az oroszországi Perm városából. A hatóságok gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, továbbá testi sértéssel vádolják, és életfogytiglani börtön vár rá. Az illetékesek előzetesen teljes mértékben beszámíthatónak minősítették.

A drezdai bíróság épületében, illetve az épület körül rendkívüli - a legmagasabb fokúnak számító - biztonsági intézkedéseket foganatosítottak. A bíróságot többek között éleslövészek vigyázták, az épületbe belépő hivatalos személyeket, illetve a közönséget a lehető legszigorúbb ellenőrzésnek vetették alá. A vádlottat golyóálló, páncélozott üveggel kerítették el.

Az első tárgyalási napon feltűnő volt a külföldi érdeklődés. A közönség soraiban az egyiptomi média számos képviselője foglalt helyet, de érkeztek újságírók más muzulmán országokból is. Jelen voltak a németországi muzulmán szervezetek vezetői is.

Az áldozatot szülővárosában, Alexandriában temették el. Szintén egyiptomi férje közölte, hogy nem akar Németországban maradni.

Olvasóink írták

 • 3. keiner 2009. október 27. 12:17
  „Szia Tömeg! :-)
  Ja, nehéz ügy. Tudom, hogy sok segítséget kapnak az államtol nálunk, nyelviskolát is físzetik. Még sem müködik rendesen. Azért, mert sokszor egy hélyen laknak kialakúl egy külön világ, hasnló a törökekhez.”
 • 2. Tömeg 2009. október 26. 22:37
  „Üdv Keiner!
  Vagyis, a Németek szerint Orosz, az Oroszok szerint Német. Egy biztos Németül már nagyon rendesen elfelejtettek,és én úgy látom nem is nagyon akaródzik nekik újra megtanulni. :))
  És nagyon sokan válnak bűnözőkké közülük.”
 • 1. keiner 2009. október 26. 20:37
  „Nem orosz szármaszásu, hanem Spätaussiedler, szóval német, akinek a családja nem tudom hány szász évekig éltek oroszban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszország kilábalt a recesszióból

Oroszország technikai értelemben kilábalt a recesszióból: a gazdasági minisztérium hétfőn… Tovább olvasom